Ανοιχτό το θέμα της αδειοδότησης μέσω του 99, αν και ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα

Στην τελευταία συνεδρίασης της λίγκας πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις σε ότι αφορά το θέμα της αδειοδότησης και των μεταγραφών. Είναι κοινή διαπίστωση ότι υπάρχουν πολλές πιέσεις συμφερόντων από πολλές μεριές και μέσα σε αυτό το τοπίο ο Άρης καλείται να ξεπεράσει τη δική του εσωστρέφεια και να πετύχει αποτελέσματα, προασπίζοντας τα στοιχειώδη συμφέροντά του.

Ο Άρης ήταν σαφής σε ότι αφορά τις δικές του θέσεις: η υπαγωγή στο άρθρο 99 να σημαίνει αδειοδότηση, για ευνόητους, πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους. Μια ΠΑΕ που μπαίνει στην διαδικασία της εξυγίανσης, εξυπηρετεί τα χρέη της, έχει ενημερότητα, πληρώνει, επιβιώνει, έχει μπίζνες πλαν. Είναι με άλλα λόγια ζωντανή, έχει σημάδια υγείας και δικαιούται να ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία με τους υπόλοιπους αντιπάλους.

Απόφαση δεν πάρθηκε προκειμένου να προωθηθεί στην ΕΠΟ, αλλά γενικότερα υπάρχει θετική προσέγγιση (με βάσει τα παραπάνω επιχειρήματα), όπως και η θετική εισήγηση του νομικού της λίγκας Γιάννη Οικονομάκη.

Ο Άρης οφείλει να περιμένει την απόφαση για την υπαγωγή στο άρθρο 99, πριν μπει στην τελική ευθεία της διεκδίκησης των αυτονόητων που περιγράφονται παραπάνω.

Από κει και πέρα, είναι φανερό ότι (και αυτός) ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα. Ανάμεσα στις ΠΑΕ επικρατεί ο “θάνατος σου, η ζωή μου”, τη στιγμή που ακούστηκαν φωνές ακόμη και για υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια. 

Χαρακτηριστική η δήλωση του Γιάννη Μώραλη. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ουσιαστικά πάντως προανήγγειλε ακόμη πιο αυστηρές ποινές στο μέλλον. «Στόχος μας είναι σε λίγα χρόνια να ισχύει το ιδεατό, δηλαδή χωρίς αδειοδότηση να μην μπορεί κάποιος να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι δεν πέρασε από την ολομέλεια η πρόταση της εισηγητικής επιτροπής για να μπορεί μια ομάδα να αλλάζει τον έναν ξένο ή και δυο κοινοτικούς. Υπάρχει, με άλλα λόγια πολύς δρόμος και μάλιστα ανηφορικός, σε ένα περιβάλλον, το οποίο αυτήν την στιγμή οι… αντίπαλοι είναι πολύ περισσότεροι από τους “φίλους” για τον Άρη.

To Top