Ανρί για Μπαπέ: «Πάνω απ’ όλους, είναι η ομάδα»

Η ισπανική εφημερίδα «Marca»… πυροδότησε χθες μία «βόμβα», αποκαλύπτοντας ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ, θέλει να φύγει το συντομότερο δυνατό από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, αισθάνεται προδομένος από την διοίκησή του γαλλικού συλλόγου κι έχει μετανιώσει που ανανέωσε το συμβόλαιό του. Θέση στο θέμα, πήρε και ο τεχνικός διευθυντής των πρωταθλητών Γαλλίας, Λουϊς Κάμπος, ο οποίος τόνισε, πως ο Εμπαπέ, δεν του είπε ποτέ ο,τιδήποτε σχετικό με μία ενδεχόμενη αποχώρηση του από την ομάδα.

Ανεξάρτητα εάν το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κι ένας από όσους τοποθετήθηκαν σχετικά, είναι και ο Τερί Ανρί. Μιλώντας στο μικρόφωνο του «CBS», ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Εμπαπέ, σχολίασε με νόημα:

«Σε κανέναν δεν αρέσει να εκτίθεται σε κάτι στο οποίο δεν είναι καλός. Δεν του αρέσει, αυτό είναι όλο. Αλλά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό, είναι ο σύλλογος. Τον έκαναν όμως να νιώσει ότι ο σύλλογος ήταν το πιο σημαντικό πράγμα; Ή τον έκαναν να νιώθει πιο σημαντικός από τον σύλλογο; Θα μιλήσω για την δική μου ιστορία. Δεν μου άρεσε να παίζω στις πτέρυγες, όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα. Το απεχθανόμουν. Έπρεπε όμως να το κάνω για την ομάδα. Και δεν άκουσα κανέναν, να λέει: «Α, τι ωραία χειρονομία». Να παίζω αριστερά, για άλλους που είχαν λιγότερους διεθνείς αγώνες και γκολ από εμένα. Τελικά, υπάρχει μόνο ένας κανόνας. Εάν ο προπονητής σου ζητήσει να κάνεις κάτι, το κάνεις για το καλό της ομάδας. Και η ομάδα κερδίζει! Εάν η ομάδα έχανε, θα υπήρχε άλλη βάση συζήτησης».

To Top