ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντέδρασε αλλά δεν ήταν αρκετό για τον Άρη, πρώτη ήττα (1-2) στο πρωτάθλημα…

Ο Άρης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας δεχθεί δύο γκολ, αντέδρασε αλλά δεν ήταν αρκετό και μοιραία ηττήθηκε με 1-2 από τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος για την 10η αγωνιστική. Πρώτη ήττα των κιτρινόμαυρων, μετά από επτά αγώνες. Μείωσε ο Μπερτόγλιο στο 74΄, προσπάθησε αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση. Επόμενος αντίπαλος, την Τετάρτη η Λάρισα στο Αλκαζάρ, εξ΄αναβολής ματς της 6ης αγωνιστικής.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Σιαμπάνης στο τέρμα για τον Άρη που ξεκίνησε με 4-3-3. Δεξιά στην άμυνα ο Σούντγκρεν, αριστερά ο Σάκιτς και στο κέντρο οι Μπεναλουάν-Ροζ. Στα χαφ, οι Ματίγια, Τζέγκο και Σάσα που έπαιξε λίγο πιο μπροστά για να πιέσει την αντίπαλη άμυνα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος, με τους Ματέο και Γκάμα στα δύο άκρα.

Mε 4-3-3 και ο Ολυμπιακός. Σα στο τέρμα, δεξιά ο Ραφίνια και αριστερά ο Χολέμπας. Στα στόπερ οι Σισέ-Σεμέδο. Μπουχαλάκης, Εμβιλά και Καμαρά στα χαφ. Λοβέρα και Φορτούνης στα άκρα, με Ελ Αραμπί στην κορυφή.

ΚΡΥΟ ΓΚΟΛ 

Ο Άρης δεν πήρε πολλά επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο ουσιαστικός στις τελικές του ενέργειες. Την πρώτη τελική την κατέγραψε ο Άρης στο 7΄, με την κεφαλιά του Μάνου στο κόρνερ του Ματίγια να περνάει άουτ.

Στο 10΄ο Ελ Αραμπί είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό. Στο 13΄διπλή ευκαιρία για τον Άρη, σε κόρνερ του Ματίγια η  πρώτη κεφαλιά απομακρύνθηκε στα σώματα και στη συνέχεια ο Ματέο στην κίνηση, οι παίκτες του Άρη ζήτησαν χέρι από αντίπαλο αμυντικό.

Στο 16΄ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον Φορτούνη να πλασάρει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιαμπάνη. Στο 29΄, ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, λάθος της αμυνας του Άρη, η μπάλα στα δίχτυα με τον Μπουχαλάκη να την αγγίζει πριν περάσει την γραμμή.

Ευκαιρία για τον Άρη στο 33΄, με τον Ματίγια να κλέβει την μπάλα από τα δεξιά, σουτ, κόντραρε και στη συνέχεια ο Γκάμα στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 41΄! Φάουλ του Ματίγια, η μπάλα απομακρύνθηκε, μόνος από την μεγάλη περιοχή ο Ματέο, σούταρε άουτ στην καλύτερη στιγμή των κιτρινόμαυρων στο πρώτο ημίχρονο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Από τα… αποδυτήρια το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Στο 47΄, ο Μπουχαλάκης βρέθηκε μόνος από τα αριστερά και με σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρώ της εστία του Σιαμπάνη, που δεν μπόρεσε να απομακρύνει, για να γίνει το 0-2.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ

Οι κιτρινόμαυροι στη συνέχεια προσπάθησαν να πιέσουν τον Ολυμπιακό, κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν στην ουσία κανένα από αυτά.

Στο 74΄, όμως, οι δύο αλλαγές του Μάντζιου, Μπερτόγλιο και Σίλβα συνδυάστηκαν άψογα, έπαιξαν το ένα-δύο και ο Αργεντινός με πλασέ, μετά το γύρισμα του Πορτογάλου από τα αριστερά έστειλε την μπάλα ψηλά στα δίχτυα του Σα, για το 1-2!

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού με συνεχόμενες καθυστερήσεις δεν επέτρεψαν στον Άρη να πιέσει και να βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο δεύτερο γκολ.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (83΄Γκάνεα), Ροζ, Μπεναλουάν. Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69΄Μπερτόγλιο), Ματέο (57΄Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (57΄Λόπεθ)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (90+10΄Πέπε), Εμβιλά, Λοβέρα (63΄Μασούρας), Καμαρά, Φορτούνης (81΄Βρουσάι), Ελ Αραμπί (81΄Κάιπερς)

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ

Βοηθοί: Γκόραν Πατάκι – Μπόγιαν Ζομπένιτσα

VAR: Ντάριο Μπελ – Πολυχρόνης Κωσταρας

4ος:Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

 

 

 

To Top