“Αντίδραση, αλλά χωρίς ακρότητες”

Οργανωμένη αντίδραση, αλλά όχι σε βαθμό που αυτή ενδέχεται να πλήξει το ίδιο το άθλημα, αποφάσισε να ξεκινήσει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε νέα, σημαντική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, που φτάνει έως 50%.

Στη σημερινή (14/3) έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ, η οποία συγκλήθηκε με σκοπό να αποφασιστεί τι στάση θα κρατήσει η Ομοσπονδία σ’αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος ανέφερε συνοπτικά ότι «Αρχίζουμε αγώνα, μακριά από ακρότητες που θα πλήξουν το άθλημά μας».

«Δε θα γίνουμε αιχμάλωτοι των προθέσεων και των πολιτικών που εφαρμόζει η Πολιτεία. Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε χρέη, αλλά θα δώσουμε αγώνα στον οποίο πιστεύω ότι θα βρούμε πολλούς συμπαραστάτες, προκειμένου να μην αφήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό να πέσει στο βάραθρο που τον οδηγούν. Ο αγώνας ξεκινάει άμεσα, αλλά δεν θα έχει ακραία φαινόμενα. Θα είναι δυνατός, με στόχο να επικρατήσει το δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουμε σε ακραίες ενέργειες που θα πλήξουν κυρίως το άθλημά μας, αλλά και την ενότητα του αθλητικού κινήματος και την εικόνα του προς την κοινωνία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

To Top