«Αντεπίθεση» της UEFA σε Super League: «Κλείνει» deal 7 δισ. ευρώ με αγγλικό fund!

Οικονομική απάντηση στη συνεργασία Super League – JP Morgan ετοιμάζει η UEFA, με το «Bloomberg» να μεταδίδει πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με αγγλικό fund για χρηματοδότηση ύψους 4,5 ως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η UEFA έχει περάσει στην αντεπίθεση κι όχι μόνο στο κομμάτι των απειλών και των κυρώσεων. Αυτή τη φορά, βγαίνει στο φως η οικονομική απάντηση που καταστρώνει απέναντι στη συμφωνία της European Super League με τη JP Morgan, που θα αποφέρει στα ιδρυτικά μέλη μοιρασμένα έσοδα συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία φέρεται να έχει βρει τον δικό της «σύμμαχο» για μια ακόμη υψηλότερης κλίμακας χρηματοδότηση στο νέο Champions League. Όπως αναφέρει το «Bloomberg» και επιβεβαιώνουν τα γαλλικά media, η πλευρά της βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με βρετανικό fund που εδρεύει στο Λονδίνο, για αρχικό μπάτζετ 4,5 δισ. το οποίο μπορεί να εκτοξευτεί μέχρι και τα 7 δισ. ευρώ!

Με αυτό το πλάνο, οι 36 ομάδες από το 2024 κι έπειτα που θα ενεργοποιηθεί το νέο φορμάτ, θα εισπράττουν σημαντικά υψηλότερα έσοδα απ’ ότι συνέβαινε ως τώρα. Προς το παρόν, η UEFA έχει επικοινωνήσει και επεξεργάζεται το πλάνο με τη Μπάγερν, την Παρί Σεν Ζερμέν και τις ομάδες που απορρίπτουν την ESL, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο κόλπο δεν αποκλείεται να μπουν και ορισμένα από τα 12 κλαμπ, που σκέφτονται να κάνουν πίσω και να επιστρέψουν στην UEFA!

To Top