ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αντιδράσεις στην αύξηση σε 16 και να μην υποβιβαστούν Άρης-ΠΑΟΚ, αποφασίζει ο Αυγενάκης!

Αντιδράσεις στην αύξηση σε 16 και για να μην υποβιβαστούν Άρης-ΠΑΟΚ από ομάδες της Basket League, αποφασίζει ο Αυγενάκης!Οι ομάδες θα ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να αλλάξει η προκήρυξη της λίγκας για να προχωρήσουν στον τερματισμό του πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας.

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 14 ομάδων της ΕΚΟ Basket League που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ολοκληρώθηκε έπειτα από 4 ώρες αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τερματιστεί για λόγους ανωτέρας βίας, ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι γνωμοδότησαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Ο λόγος;

Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρεται ρητά πως ο πρωταθλητής πρέπει να αναδειχτεί μέσα από τα playoffs. Εφόσον, λοιπόν προχωρήσει η οριστική διακοπή, οποιοσδήποτε (παίκτες, ατζέντηδες) θα μπορούσε να «πατήσει» ουσιαστικά πάνω στην προκήρυξη και να βγάλει άκυρη την απόφαση περί τερματισμού των δραστηριοτήτων της Α1.

Οι ομάδες, λοιπόν, αποφάσισαν να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία θα τους δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και να προχωρήσουν στον τερματισμό της λίγκας για λόγους ανωτέρας βίας.

Όσον αφορά το ζήτημα του υποβιβασμού, στο τραπέζι έπεσε (από την πλευρά του Άρη και του ΠΑΟΚ και με παραίνεση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου) το ενδεχόμενο να μην πέσει καμία ομάδα! Αυτό όμως θα σήμαινε ουσιαστικά αναδιάρθρωση της Α1 Κατηγορίας και από τις 14 ομάδες, στο επόμενο πρωτάθλημα θα συμμετείχαν 16. Οι περισσότερες ομάδες παρουσιάστηκαν αρνητικές ως προς την συγκεκριμένη πρόταση, καθώς η πλειοψηφία τους επιθυμεί ο αριθμός να μείνει στις 14.

To Top