Αντιρατσιστική πρωτοβουλία από τη Λάτσιο

Στην έναρξη αντιρατσιστικής εκστρατείας, η οποία θα στοχεύει στην καταπολέμηση των διακρίσεων στον αθλητισμό, προέβη η Λάτσιο.

Την έναρξη εκστρατείας κατά του ρατσισμού γνωστοποίησε τη Δευτέρα (15/3) η Λάτσιο.

Συγκεκριμένα, το ιταλικό κλαμπ, του οποίου οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν συνδεθεί πολλάκις με ακραίες και ρατσιστικές συμπεριφορές, εγκαινίασε το πρόγραμμα «BUUUBALL». Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο και εν γένει στον αθλητισμό. Μάλιστα, προβλέπεται και η αξιοποίηση των αγώνων του Champions League.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Λάτσιο αναφέρει: «Εγκαινιάζεται το έργο BUUUBALL, μια ενημερωτική και εκπαιδευτική εκστρατεία για την πρόληψη και την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Η συνεργασία περιλαμβάνει μια σειρά εθνικών και διεθνών πρωτοβουλιών που θα συμμετέχουν οι παίκτες της πρώτης ομάδας Ανδρών και Γυναικών, μαζί με την ομάδα Νέων.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού στο Μόναχο για το Champions League ολοκληρώθηκε επίσης η αδελφοποίηση με την FC Intercultural Munchen, μια ομάδα που αποτελείται από πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που συμμετέχουν στο γερμανικό πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του έργου, με την οποία σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την πρωτοβουλία BUUUBALL σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες, δημιουργώντας αδελφοποίηση με τις ομάδες των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τη Λάτσιο.

Στις 21 Μαρτίου με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού θα κυκλοφορήσει ένα τραγούδι που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ηθικές και τις εκπαιδευτικές αξίες του αθλητισμού».

To Top