Αντσελότι: “Δεν γνωρίζω καλά τα κριτήρια, αλλά καλύτερη ομάδα μέσα στο 2022 ήταν η Ρεάλ”

Η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκε κορυφαία ομάδα της χρονιάς στην ψηφοφορία του France Football και το γεγονός αυτό προκάλεσε ποικίλα σχόλια από τους ανθρώπους της Ρεάλ, με τον Κάρλο Αντσελότι να… υπενθυμίζει πως οι μερένγκες πήραν το Champions League.

Οι Καρίμ Μπενζεμά και Τιμπό Κουρτουά έβγαλαν ασπροπρόσωπη την Ρεάλ στην 66η τελετή της Χρυσής Μπάλας που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι, με τον Γάλλο φορ να κερδίζει τη Χρυσή Μπάλα για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς και τον Βέλγο τερματοφύλακα να παίρνει το βραβείο “Λεβ Γιασίν” ως ο καλύτερος κίπερ.

Παρόλα αυτά, η εκδήλωση άφησε μία γλυκόπικρη γεύση στο φινάλε στους μερένγκες και αυτό γιατί στην ψηφοφορία για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της χρονιάς έμειναν στην 3η θέση, αν και πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να συγκεντρώνουν περισσότερες ψήφους.

“Όταν η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε το τρόπαιο για τον καλύτερο σύλλογο κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και γελάσαμε”, είπε μεταξύ άλλων ο -εμφανώς ενοχλημένος- Κουρτουά, με τους Μαδριλένους να δημοσιοποιούν ωστόσο την ενόχλησή τους και μέσω του Κάρλο Αντσελότι.

“Η Μάντσεστερ Σίτι καλύτερη ομάδα του 2022 και η Ρεάλ τρίτη σύμφωνα με την ψηφοφορία στη Χρυσή Μπάλα; Δεν γνωρίζω καλά τα κριτήρια, όμως η καλύτερη ομάδα ήταν η Ρεάλ που κατέκτησε το Champions League.

Το να συζητάμε για αυτό μου φαίνεται πως δείχνει ασέβεια απέναντι σε μία ομάδα που τα πήγε καλά την περασμένη χρονιά και η οποία κουράστηκε για να νικήσει αυτούς τους αντιπάλους.

Το κάναμε μέσα από μικρές λεπτομέρειες”, τόνισε ο “Καρλέτο” στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (18/10) ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με την Έλτσε, για να προσθέσει με νόημα:

“Για εμάς δεν αλλάζει κάτι, με όλο το σεβασμό για αυτό το βραβείο, το σημαντικότερο το κατακτήσαμε τον περασμένο Μάιο”.

Όσον αφορά στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από τον Καρίμ Μπενζεμά, δήλωσε: “Είναι ένας παίκτης με πάρα πολλές ευθύνες και ο οποίος αισθάνεται πολύ περισσότερο ηγέτης σε αυτή την ομάδα σε σχέση με πριν από οκτώ χρόνια.

Από τεχνική άποψη δεν έχει αλλάξει κάτι επειδή η ποιότητά του είναι ίδια με πριν. Εκείνο που άλλαξε είναι η συμπεριφορά του και η αίσθηση ευθύνης, είναι κάτι περισσότερο από ένας ηγέτης”.

Σημειώνεται πως την απορία της για την κατάκτηση του βραβείου από την Σίτι εξέφρασε μέσω tweet και η ίδια η Ρεάλ ενω σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, υπήρχε δυσαρέσκεια και για το γεγονός πως οι Βινίσιους και Μόντριτς κατέλαβαν την 8η και 9η θέση αντίστοιχα στα βραβεία της Χρυσής Μπάλας για τον κορυφαίο της χρονιάς, με τους μερένγκες να στέκονται στον καθοριστικό ρόλο τους στην άκρως επιτυχημένη σεζόν που προηγήθηκε.

To Top