“Αν δεν πραγματοποιηθεί η υπαγωγή στο 99, χάνονται όλα! Όποιος ήθελε μπορούσε να μπει στην ΑΜΚ”!

Ο αντιπρόεδρος της ΚΜΑ και υπεύθυνος νομικών θεμάτων, Κώστας Γεωργιάδης μίλησε μεταξύ άλλων για την σημερινή εκδίκαση για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την όλη διαδικασία, για τους δικηγόρους που έκαναν παρέμβαση, αλλά για τα συμπληρωματικά έγγραφα που κατατέθηκαν και για την ΑΜΚ που άνοιξε και επίσημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην σημερινή διαδικασία γενικότερα: «Όσον αφορά την ΠΑΕ, η διαδικασία προχώρησε όπως περιμέναμε. Η νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ ήταν αυτή που έπρεπε. Παρουσιάστηκαν τα επιχειρήματα της ΠΑΕ Άρης με τον καλύτερο τρόπο. Ελπίζουμε πλέον σε μια θετική απόφαση, αν και ποτέ δε ξέρεις αν δεν βγει ή δημοσιευτεί η απόφαση».

 Για το αν είναι αισιόδοξος, είπε: «Η αισιοδοξία έχει να κάνει με τη δύναμη των επιχειρημάτων και των πραγματικών περιστατικών για να πείσουμε το δικαστήριο για τη βιωσιμότητα του χρέους. Αν δεν πραγματοποιηθεί η υπαγωγή στο 99, χάνονται όλα».

 Για τις εντυπώσεις που του άφησε η όλη διαδικασία, ανέφερε: «Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΠΑΕ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με έκανε εντύπωση η δικαστής που ήταν πολύ καλά ενημερωμένη. Διάβασε τη δικογραφία άρτια. Ακόμα και για το πόρισμα της NEXIA ρώτησε. Ειπώθηκαν διάφορα, η γενική εικόνα είναι ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την υπόθεση».

 Για τους δικηγόρους που πήραν θέση, τόνισε: «Ο κ. Ζελελίδης έκανε παρέμβαση υπέρ μας. Ο Σανκαρέ έκανε υπέρ μας παρέμβαση με τον νόμιμο εκπρόσωπό του, με τους λοιπούς δεν θέλω να πω κάτι, γιατί δεν ήμουν παρόν. Για τον κ. Παναγόπουλο, έμαθα από άλλους, οπότε δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω ποιους εκπροσωπούσε.

 Για το από πού βασίστηκε η ΠΑΕ για την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, σημείωσε: «Πέτυχε την συναίνεση με το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστωτών, περισσότερο και από ότι επιβάλλει ο νόμος. Κάνουμε τζίρους που μπορούν να εξυπηρετήσουν το 99.Τον επενδυτή, η ΠΑΕ Άρης τον επιζητά όχι για το 99, αλλά για να εκτοξευτεί η ομάδα. Το 99 το καλύπτουμε και με τον υπόλοιπο κύκλο εργασιών της ΠΑΕ. Ο Άρης είναι συνεπής στους διακανονισμούς. Πολύ σημαντικό είναι ότι ήμασταν συνεπής στο 44 και μένει ένα ελάχιστο κομμάτι για να εξοφλήσει αυτή τη ρύθμιση. Έτσι η ομάδα μπορεί να είναι συνεπής και σε αυτή τη ρύθμιση».

 Για τα συμπληρωματικά έγγραφα που κατατέθηκαν, επεσήμανε: «Αυτό προβλέπεται, είναι η λεγόμενη προσθήκη στις προτάσεις της ΠΑΕ Άρης. Θα αναπτύξουμε κάποιους ισχυρισμούς, στους οποίους επέμενε η πρόεδρος. Θα παρουσιαστούν και συμπληρωματικά έγγραφα. Είναι δικόγραφό- προσθήκη στα όσα έχουμε καταθέσει. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία».

 Για την ΑΜΚ που άνοιξε και επίσημα, υπογράμμισε: «Όποιοι θέλουν να μετάσχουν, θα μετάσχουν πραγματικά και όχι στα λόγια. Τελείωσαν οι δικαιολογίες. Με τη διοίκηση που έχουμε τώρα προσπαθούμε να κάνουμε την ομάδα πιο ελκυστική σε επενδυτή, κάνοντας σωστή διαχείριση».

 Για το αν είχε κάποιος το δικαίωμα να συμμετέχει στην ΑΜΚ πριν να ανοίξει επίσημα, είπε: «Βεβαίως είχε. Και να έρθει νωρίτερα, και να δείξει ποιος είναι, να δείξει το επιτελείο του και να μπει στην ομάδα. Και εμείς θα το θέλαμε πάρα πολύ. Η λογική λέει ότι κάποιος που θέλει να αναλάβει κάποια βάρη, θα τα αναλάβει σε καλύτερη κατάσταση. Οπότε , επενδυτικό ενδιαφέρον θα περιμένουμε μετά το 99».

To Top