«Αξέχαστη η βραδιά της Μαδρίτης, να νιώσει ο Παναθηναϊκός ότι θα χάσει»

Ακριβώς ένα χρόνο μετά το έπος της Μαδρίτης, ο μεγάλος ήρωας εκείνης της βραδιάς, Νίκος Λαζαρίδης, μίλησε για τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του Άρη μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν», μέσα από την συχνότητα του επίσημου ραδιοφώνου του συλλόγου. Παράλληλα, όμως, αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, δίνοντας σύνθημα νίκης!

«Ήταν μία μεγάλη νίκη και συνοδεύτηκε από μία μεγάλη πρόκριση, κάτι όμως το οποίο δε συνεχίστηκε και φέτος. Η ομάδα δεν είναι όσο καλή θα έπρεπε. Πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να βελτιωθούμε άμεσα. Έχουμε μείνει πίσω κι αυτό φαίνεται. Επιβάλλεται να κάνουμε νίκες. Το εύχομαι και ευελπιστώ πως θα ανακάμψουμε. Γίνεται καλή δουλειά στις προπονήσεις και αυτή θα βγει κάποια στιγμή στο γήπεδο», είπε ο έμπειρος στόπερ, που είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ στο θριαμβευτικό 2-3 επί της κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ:

«Η βραδιά εκείνη θα μου μείνει αξέχαστη. Πραγματικά ήταν μεγάλη η χαρά της νίκης. Ήταν τόσο μεγάλη για τον κόσμο, αλλά και για μένα. Ελπίζω ότι και φέτος θα βελτιωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι, ώστε να ξανανιώσει περήφανος ο κόσμος. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ζει συνεχώς όσα έζησε στη Μαδρίτη. Είναι κάτι που θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή».

Για το τι παίζει ρόλο στο να σκοράρει ένας κεντρικός αμυντικός, πρόσθεσε: «Η τύχη θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο. Πρέπει να έχεις το ένστικτο του γκολ όμως. Την αντίληψη να δεις πού θα πάει η μπάλα. Να διαβάσεις τη φάση και να κατευθυνθείς σωστά. Για τους αμυντικούς είναι πιο δύσκολο και γι’ αυτό περιμένουμε τη στημένη φάση. Είπα και πριν, όμως, πως πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου. Στο παιχνίδι με την Ατλέτικο, η φάση ήταν πολύ περίεργη. Έγινε μια φάση διαρκείας, υπήρξαν πολλές κόντρες και μεγάλη σύγχυση και η μπάλα μου στρώθηκε προς τα έξω, ώστε να σουτάρω και να βάλω το γκολ».

Επίσης, αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, σχολιάζοντας: «Οι προπονήσεις είναι εξαντλητικές και κουραστικές. Αλλά έχουν στόχο, ο οποίος πρέπει να βγαίνει την Κυριακή. Το να κάνεις προπονήσεις και να μην κερδίζεις δε λέει κάτι. Οι προπονήσεις πρέπει να έχουν αντίκτυπο στον αγώνα».

Παράλληλα, μίλησε για το τι φταίει και ο Άρης έως τώρα δεν είναι αυτός που πρέπει: «Είμαστε άτυχοι. Αν πάρουμε ένα – ένα τα ματς, θα δούμε ότι κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στα Γιάννινα, με τον Ατρόμητο, με τον Εργοτέλη. Πάντα είχαμε εμείς πρώτοι κλασικές ευκαιρίες, όμως δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε», είπε και συνέχισε:

«Σίγουρα δεν είναι όλα θέμα τύχης. Αγωνιστικά πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Δεν αντικατοπτρίζει τη δυναμική μας η βαθμολογική θέση και η εικόνα που έχουμε. Υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις. Πρέπει όλοι μαζί να στρωθούμε στη δουλειά και να πάρουμε νίκες για την ομάδα. Να κάνουμε το ‘μπαμ’ και να πάρουμε συνεχόμενες νίκες. Με τον νέο προπονητή γίνεται δουλειά και υπάρχει άλλη φιλοσοφία».

Καταλήγοντας, έδωσε σύνθημα νίκης ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Έχουμε την Κυριακή να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο, ο όποιος παίζει καλό ποδόσφαιρο και του βγαίνουν όλα. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά, όμως πρέπει να καταλάβει από το πρώτο λεπτό να ότι εδώ ήρθε να χάσει»!

To Top