Μαυραειδής: “Είναι φαβορί, αλλά θα μπούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό”

Ο Νταν Μαυραειδής παρουσιάζει συνεχή βελτίωση μέσα στο παρκέ, έχει αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του στα παιχνίδια του Άρη, έχει βρει ρόλο στην ομάδα και αυτό τον κάνει και καλύτερο παίκτη. Ο εορτάζων σήμερα Νταν Μαυραειδής μίλησε στον “ΑΡΗΣ FM” και για την δική του παρουσία στους κίτρινους, αλλά και για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ τόνισε αρχικά πως “είμαστε ικανοποιημένοι από την αμυντική μας λειτουργία, αλλά σίγουρα υπάρχουν πράγματα στην επίθεση που πρέπει να διορθώσουμε και να βελτιωθούμε. Είναι πράγματα που τα είδαμε σε αυτό το παιχνίδι και ξέρουμε που χρειαζόμαστε βελτίωση”.

Ο Άρης έχει την καλύτερη άμυνα στο Γιούροκαπ και ο Μαυραειδής είπε πως “έχουμε καλούς αμυντικούς παίκτες, αθλητικά και ψηλά κορμιά, αλλά και έξυπνους παίκτες, που ξέρουν πως πρέπει να αντιδρούν αμυντικά. Είναι από τα στοιχεία που πρέπει να διατηρήσουμε σε αυτό το επίπεδο, ειδικά όταν η μπάλα δεν μπαίνει στο καλάθι, όταν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση”.

Ρωτήθηκε για το μήνυμα που έστειλε ο Ντομινίκ Τζέιμς στο twitter του και απάντησε πως “είναι πολύ ομαδικός παίκτης, προσπαθεί να βάλει όλους τους παίκτες στο παιχνίδι. Έτσι είναι όλοι οι παίκτες στην ομάδα και από εκεί καταλαβαίνει κανείς και το πόσο καλή είναι η ομάδα. Τον Ντομινίκ τον ενδιαφέρει μόνο η νίκη και η ομάδα”.

Είναι δεδομένο πως θα παίξει πάνω στον Βασίλη Σπανούλη την Κυριακή και σχολιάζοντας αυτό το ενδεχόμενο τόνισε πως “μιλήσαμε στο σκάουτινγκ για τον Ολυμπιακό και πως θα μπορέσουμε να τον περιορίσουμε τον Σπανούλη. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε συνέχεια στο σερί μας”.

Για το πως θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είπε πως “δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το ξεκίνημά μας, με τις ήττες που κάναμε, αλλά είμαστε καλά βλέποντας σε ποιο σημείο είμαστε τώρα. Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα και γι’ αυτό δουλεύουμε. Μπορεί να είναι το φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε. Θα μπούμε μέσα να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και αυτό μας επισημαίνει και ο κόουτς”.

Ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να κερδίσει τον Ολυμπιακό και απάντησε πως “πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλή άμυνα όπως παίζουμε τελευταία, πρέπει να ελέγξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ και τα περιορίσουμε τα λάθη μας. Πρέπει επίσης να μην επιτρέψουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει εύκολα καλάθια στο tsansition game και να έχουμε καλά ποσοστά ευστοχίας, κάτι για το οποίο μπορεί να συμβάλλει και το γεμάτο γήπεδο με δικούς μας φιλάθλους”.

Για το αν έχει προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα υπογράμμισε πως “δεν έχω προσαρμοστεί ακόμα, είναι γεγονός αυτό. Σε κάθε παιχνίδι νιώθω πιο άνετα και όσο περισσότερο παίζω, τόσο καλύτερα θα κατανοώ το παιχνίδι. Προσπαθώ να βλέπω τους παλιότερους και πόσο έξυπνα λειτουργούν μέσα στο παρκέ, πόσο καλύτερα λειτουργούν στα σκριν, πόσο καλύτερα κερδίζουν φάουλ. Κάθε μέρα μαθαίνω”.

Ρωτήθηκε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κολεγιακού μπάσκετ και του ευρωπαϊκού μπάσκετ και απάντησε πως “η βασική διαφορά είναι το πρώτο βήμα… Στην Αμερική υπάρχει διαφορετικός κανονισμός, εδώ σφυρίζουν αρκετά τα βήματα και έτσι πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός, ίσως και λίγο πιο αργός στο πρώτο βήμα. Αρκετοί παίκτες στην Αμερική στηρίζουν το παιχνίδι τους στο πρώτο βήμα, εδώ όχι. Γενικότερα, υπάρχουν πολλά παρόμοια πράγματα” και αναφερόμενος και στους φιλάθλους είπε πως “οι φίλαθλοι του Άρη δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν, σε οποιοδήποτε μέρος, όχι μόνο στην Ελλάδα”.

Όλοι στην ομάδα τονίζουν πως είναι παίκτης – εργαλείο και ρωτήθηκε αν του αρέσει αυτός ο ρόλος και απάντησε πως “είμαι ομαδικός παίκτης, θέλω να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να κερδίζει η ομάδα, είτε να σκοράρω, είτε να συμμετέχω στην άμυνα, είτε να παίρνω ριμπάουντ, είτε να δώσω μια ασίστ. Ο κόουτς Αλεξανδρής με βοηθάει πολύ και εκτιμώ πραγματικά και τον κόουτς και τους συνεργάτες του”.

Αναφορικά με την πολύ καλή άμυνα που παίζει κι αν υπάρχει κάποιο μυστικό απάντησε πως “έχει να κάνει με το πόσο θέλεις να παίξεις άμυνα, τι καρδιά βάζεις για να παίξεις άμυνα. Όλοι θέλουν να παίζουν επίθεση και να σκοράρουν, αλλά η θέληση είναι αυτή που μετράει στην άμυνα, όπως φυσικά και η δουλειά”.

Ρωτήθηκε τι του λείπει περισσότερο από τη ζωή του στην Αμερική και απάντησε πως “μου λείπει η οικογένειά μου, αλλά όλοι εδώ, η ομάδα, ο κόσμος, οι άνθρωποι στην πόλη με υποδέχτηκαν πολύ όμορφα και ήταν μια εύκολη προσαρμογή για μένα”.

Κατέληξε με ένα μήνυμα προς τους φιλάθλους λέγοντας πως “θέλω να τους πως ότι είναι εξαιρετικοί και τους περιμένουμε στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν να πάρουμε άλλη μια νίκη”

To Top