Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις: «Μη μου μιλάτε για Αφρικανούς ποδοσφαιριστές»

Το αφεντικό της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, το…ξέκοψε όσο αφορά την υπογραφή Αφρικανών ποδοσφαιριστών, λόγω των υποχρεώσεων τους στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, έκανε γνωστό πως δε θα προχωρήσει σε μεταγραφές Αφρικανών ποδοσφαιριστών καθώς αυτοί είναι «δέσμιοι» των εθνικών τους ομάδων και του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής αποκάλυψε η «Daily Mail».

Ο 73χρονος Ντε Λαουρέντις ανέφερε πως πληρώνει πολλά για να έχει παίκτες, οι οποίοι στα μέσα της σεζόν θα φεύγουν για να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η μόνη περίπτωση να προχωρήσει στη μεταγραφή αφρικανού ποδοσφαιριστή είναι να συμφωνήσει να μην αγωνιστεί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Αυτή τη στιγμή η Νάπολι διαθέτει δύο Αφρικανούς, τον Νιγηριανό Οσιμέν και τον Καμερουνέζο Ανγκισά.

Την περασμένη σεζόν η Νάπολι έχασε τον Κουλιμπαλί, ο οποίος τελικά έφτασε μέχρι το τέλος και κέρδισε τη διοργάνωση με την εθνική Σενεγάλης. Τώρα έχει υπογράψει στην Τσέλσι. Ο Ανγκισά αγωνιζόταν στο σύλλογο του Ντε Λαουρέντις ως δανεικός από τη Φούλαμ (πλέον ανήκει στη Νάπολι) και χρειάστηκε σε αυτό το διάστημα να εκπροσωπήσει την εθνική Καμερούν. Επίσης, ο Οσιμέν δεν έπαιξε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, καθώς είχε δηλωθεί θετικός στον Covid- 19, προκαλώντας τον εκνευρισμό των ανθρώπων της εθνικής Νιγηρίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντε Λαουρέντις: «Τους είπα παλικάρια, μη μου μιλάτε άλλο για Αφρικανούς! Τους λατρεύω, αλλά είτε υπογράφουν κάτι που επιβεβαιώνει ότι θα αποχωρήσουν από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, είτε διαφορετικά μεταξύ αυτού του τουρνουά, των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αμερική, αυτοί οι παίκτες δεν είναι ποτέ διαθέσιμοι. Είμαστε οι ηλίθιοι που πληρώνουμε μισθούς μόνο για να τους στέλνουμε σε όλο τον κόσμο να παίζουν για άλλους».

 

To Top