Απέρριψε ομόφωνα την πρόταση της Ευρωλίγκας η FIBA

Σε συνεδρίασης της στο Ρέικιαβικ η FIBA απέρριψε ομόφωνα την πρόταση που είχε καταθέσει πριν από περίπου 20 μέρες η Ευρωλίγκα και αφορούσε τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Έτσι, έπεσε στο «κενό» και αυτή η προσπάθεια από πλευράς Ευρωλίγκας για να σταματήσει ο πόλεμος αυτός, που διχάζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ,και να βρεθεί μία λύση για να μην συμπίπτουν οι αγώνες των εθνικών ομάδων με τους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Οι άνθρωποι της FIBA, όμως, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις πρακτικές της ECA και υπογράμμισαν εκ νέου πως αυτή η πρόταση θα έβλαπτε το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Επιπλέον, στη συνάντηση τέθηκε σε συζήτηση το θέμα των «παραθύρων», με τα στελέχη της FIBA να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την πληρότητα των γηπέδων, που έφτασε στο 80% για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, ενώ την ίδια ώρα ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν και τα νούμερα όσων παρακολούθησαν διαδικτυακά τα παιχνίδια.

Παράλληλα, όλοι τόνισαν πως είναι ευχαριστημένο και με το Basketball Champions League, βλέποντας  μάλιστα τα στατιστικά που δείχνουν τη διαρκή άνοδο της διοργάνωσης.

To Top