Απέσυρε τις κίτρινες κάρτες για να αποτρέψει το “ξύλο”, αλλά… (video)

Ο Κάρλος Μάλιο κλήθηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Λα Πλάτα ανάμεσα στην Εστουδιάντες και την Χιμνάσια. Θεωρητικά το ματς ήταν στο πλαίσιο προετοιμασίας ενόψει της Κλαοζούρα. Όμως αυτά τα παιχνίδια αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να είναι ποτέ… φιλικά, έχοντας πολύ, μα πολύ ξύλο!

Ο “τούμπανο” (εξαιτίας της σωματοδομής του) ρέφερι, είχε ήδη δείξει οκτώ -ναι 8- κίτρινες κάρτες μέχρι το 79ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο έγινε ακόμη ένα σκληρό τάκλιν σε παίκτη της Εστουδιάντες. Η φάση συνεχίστηκε, καθώς η ομάδα είχε πλεονέκτημα. Στη συνέχεια οι της Χιμνάσια κέρδισαν τη μπάλα, με τον ποδοσφαιριστή που έκανε το τάκλιν να εξαπολύει αντεπίθεση.

Ο πεσμένος -μέχρι εκείνη τη στιγμή- στο χορτάρι Χοακίν Κορέα δεν ήθελε και πολύ. Πετάχτηκε σαν… ελατήριο και πήγε με μεγάλη φόρα πάνω στα πόδια του Λούκας Λιχτ. Αυτό ήταν. Για μερικά δευτερόλεπτα έγινε της Κορέας (ή καλύτερα του Κορέα). Ο Μάλιο, με «όπλο» του και το γεγονός ότι είναι σαν ντουλάπα απέτρεψε τη μαζική σύρραξη.

Επειδή ήταν και φιλικό (θεωρητικά πάντα) φρόντισε να… κιτρινίσει απλώς τους ποδοσφαιριστές και να τους προειδοποιήσει ότι την άλλη φορά δεν θα χαριστεί. Μάλιστα, για να δείξει ότι είναι αποφασισμένος, έδωσε τις κίτρινες κάρτες του στον τέταρτο, για να δείξει ότι η επόμενη θα είναι μόνο κόκκινη.

Που να το καταλάβουν αυτό οι παίκτες των δύο ομάδων. Στο 84ο λεπτό ο παλιός μας γνώριμος από τα ελληνικά γήπεδα, Ίσραελ Νταμόντε (πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης) έκανε ένα σκληρό φάουλ, για να έρθει αντιμέτωπος με… το μοιραίο! Για να αποδειχθεί ότι η κίνησή του δεν ήταν 100% αποτελεσματική.

“Το να αποσύρω τις κίτρινες κάρτες μου ήταν μια έμπνευση της στιγμής. Είχα ήδη δείξει κίτρινη κάρτα σε οκτώ παίκτες και δεν ήθελα να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Ο τέταρτος μου ζήτησε να τους τις δώσω (τις κίτρινες), με σκοπό να δείξουμε ξεκάθαρα ότι η επόμενη κάρτα θα ήταν μόνο η κόκκινη)”, είπε ο Μάλιο μετά το παιχνίδι στον ραδιοφωνικό σταθμό “La Red”.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top