Υπέστη εγκεφαλική θλάση!

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον Ηλία Αναστασάκο, όταν συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Αντρέ Μπικέι στο προχθεσινό (27/1) ματς του Εργοτέλη με τον Παναιτωλικό σε μια διεκδίκηση κεφαλιάς στο 13ο λεπτό, έμεινε για ένα λεπτό κάτω, ωστόσο, σηκώθηκε κι αφού έριξε λίγο νερό στο κεφάλι του φάνηκε να συνέρχεται και επέστρεψε…

Μάλιστα, στο 24ο λεπτό έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά και παραλίγο να σκοράρει, ενώ έβγαλε χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις σχεδόν όλο το ματς (σ.σ.: βγήκε στο 85′ για να μπει ο Βερπακόφσκις). Τελικά, όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, μόνο επιπόλαιος δεν ήταν ο τραυματισμός του, που του στερεί δεδομένα το υπόλοιπο της σεζόν.

 Κι αυτό γιατί η διάγνωση έδειξε εγκεφαλική θλάση! Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Εργοτέλη η εγκεφαλική θλάση δεν είναι μεγάλης έκτασης. Πρόκειται για χτύπημα που μπορεί να προκαλέσει -σύμφωνα με την ιατρική- αδυναμία, κινητική διαταραχή, αιμωδία, αφασία, διανοητικά προβλήματα, επιληπτική κρίση, υπνηλία, ναυτία και διαταραχή του επιπέδου συνειδήσεως ως κώμα.

Ο γιατρός του Εργοτέλη, Σήφης Χριστοφοράκης, φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 και εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Τον έλεγξα λόγω ευαισθησίας στην περιοχή. Έκανε αξονική η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στον κροταφικό οστό και μικρή θλάση εγκεφάλου στον κροταφικό λοβό αριστερά.

Δεν είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά δεν μπορεί να παίξει για το επόμενο τρίμηνο, όπως είπε ο νευροχειρουργός. Λόγω της θλάσης θα μείνει ένα τρίμηνο εκτός. Αν ήταν μόνο το καταγματάκι, θα ήταν λιγότερος ο χρόνος. Πρέπει να μείνει εκτός γιατί μπορεί αν στρεσαριστεί ή αν έχει άλλη κάκωση στην περιοχή, μπορεί να αιμορραγήσει και να έχουμε πρόβλημα. Με το κεφάλι δεν παίζουμε. Επειδή έχει θλάση πρέπει φύγει αυτή. Θα κάνει μαγνητικές, θα παρακολουθείτε, θα ξανακάνει μαγνητική σε 20 μέρες. Δεν είναι κάτι επικίνδυνο για τον παίκτη, είναι σε καλή κατάσταση, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος, αλλά αυτή είναι η εντολή του νευροχειρουργού”

Πηγή: sentragoal.gr

To Top