ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτη νίκη (142-137) με ανατροπή για την Ρεάλ επί των Θάντερ! (photos + video)

Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στη Μαδρίτη, όπου η Ρεάλ έκανε τρομερή ανατροπή και επικράτησε των Θάντερ στην παράταση.

Το πρώτο φετινό ματς των Thunder, ήταν κάτι περισσότερο από χορταστικό. Η ομάδα της Oklahoma City είχε ελάχιστες προπονήσεις, πήγε στη Μαδρίτη για να “δέσει”, συνάντησε τη Ρεάλ που ήταν σαφώς πιο έτοιμη και μαζί της χάρισε στο κοινό μια εκπληκτική παράσταση. Οι Ισπανοί έκαναν ΕΠΙΚΗ ανατροπή, γύρισαν από το -22 (28-50 στο 16′), έστειλαν τον αγώνα στην παράταση με “τρελό” τρίποντο του Llull και εκεί πήραν τη νίκη (142-137) με τον Othello Hunter να βάζει μέχρι και σουτ από τα 6μ.75. Το άξιζε η ομάδα του Pablo Laso, που δεν σταμάτησε σε καμία περίπτωση να προσπαθεί, βρήκε σκορ από τον Trey Thompkins στο τρίτο δεκάλεπτο και στο φινάλε έκανε τη δική της αντεπίθεση.

Σπουδαίος Llull, τρομερός πλουραλισμός για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Sergio Llull (22 πόντοι, 5/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ σε 35 λεπτά), που πέτυχε buzzer-beaters στο τέλος της δεύτερης, της τρίτης και της τέταρτης περιόδου για να ενθουσιάσει το κοινό και τους συμπαίκτες του. Ο Trey Thompkins έβαλε και τους 16 πόντους του στο τρίτο δωδεκάλεπτο, ενώ ο Jaycee Carroll τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 3/5 τρίποντα. Ο Othelo Hunter ήταν φανταστικός (19 πόντοι, 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο) στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ 11 πόντους πρόσθεσε ο Rudy Fernandez και άλλους 12 ο Anthony Randolph.

Δίδυμο-φωτιά Oladipo-Kanter, δεν έπαιξε πολύ ο Russell Westbrook

Κορυφαίος των Oklahoma City Thunder ήταν ο Victor Oladipo (34 πόντοι, 14/24 σουτ, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 33 λεπτά), με τον Enes Kanter να τον ακολουθεί με 29 πόντους σε 33 λεπτά. O Russell Westbrook έπαιξε μόνο στην πρώτη και την τρίτη περίοδο για να τελειώσει το ματς με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ 12 πόντους με 4/5 τρίποντα είχε ο Alex Abrines που αποδοκιμάστηκε έντονα ως πρώην παίκτης της Barcelona, αλλά λίγο έλειψε να ρίξει τη Ρεάλ στο καναβάτσο.

Σαρωτικοί στο πρώτο ημίχρονο οι Thunder

Με τον Oladipo να κάνει θραύση, οι Thunder πήραν από νωρίς το προβάδισμα και βρέθηκαν στο +8 (12-20) μόλις στο έκτο λεπτό. Οι Μαδριλένοι προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ, όμως η ταχύτητα των αντιπάλων τους ήταν τρομερή. Το +13 της πρώτης περιόδου (22-35) ήταν αποτέλεσμα της τρομερής ενέργειας του Russell Westbrook (9 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα). Οι Thunder διατηρήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, έστω κι αν έπαιζαν με τα… δεύτερα, όμως τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Steven Adams αποχώρησε για τα αποδυτήρια αφού προηγουμένως γύρισε τον αστράγαλό του. Κι αυτή ήταν η πιο άσχημη στιγμή ενός ημιχρόνου με χορταστικό θέαμα (50-65).

Το πίστεψε ο Thompkins, το γύρισε o Llull, το κέρδισε ο Hunter

Με τον Westbrook στην πεντάδα τους, οι Thunder συνέχισαν να έχουν μια καλή διαφορά, όμως η Ρεάλ ανέβασε την απόδοσή της, ο Trey Thompkins έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο και ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει στην εξίσωση. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 11 (76-87) και ο Llull έβαλε νέο buzzer-beater τρίποντο για το 87-95 στο τέλος της τρίτης περιόδου! Και κάπως έτσι το ματς πήρε ξαφνικά φωτιά. Η Ρεάλ μείωσε μέχρι τους πέντε (96-101), σημείο στο οποίο οι Thunder κατάλαβαν πως το παιχνίδι δεν ήταν και τόσο… φιλικό, τουλάχιστον για τους αντιπάλους τους που είχαν βρει ρυθμό και το χέρι τους από τα 6μ.75.

Το 107-111 από τις δημιουργίες του τρομερού Doncic ενθουσίασε ακόμη περισσότερο το κοινό, έξι λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Carroll αστόχησε από τη γωνία όταν είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Rudy Fernandez έβαλε μπροστά την ομάδα του (112-111) και μετέτρεψε το ματς σε… ροντέο! Εκεί μίλησε η τρομερή κλάση του Enes Kanter, που έβαλε το ένα καλάθι μετά το άλλο, πήρε πάνω του τους Thunder και έγραψε το 114-119. Η Ρεάλ επέμεινε, ο Alex Abrines έβαλε 2/2 τρίποντα, αλλά στο τέλος ο Nocioni έβαλε 2/3 βολές και μετά την άστοχη τρίτη είδε τη μπάλα να φτάνει στον Llull που έστειλε με το τρίτο του buzzer-beater στο ματς, τον αγώνα στην παράταση.

llull2 llull3 llull4

Εκεί ο Othello Hunter έβαλε τρίποντο (!!!) για το 138-134 και κάρφωσε στην επόμενη φάση για το 140-134 που έκρινε την αναμέτρηση. Το φινάλε ήταν το καλύτερο φινάλε που θα μπορούσε να περιμένει κανείς. Ήταν βγαλμένο από σενάριο ταινίας. Ήταν το ορεκτικό για μια σεζόν που αναμένεται συγκλονιστική.

Πηγή: nba.sport24.gr

To Top