ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτο! ΝΔ, αλλά και ΠΑΣΟΚ σκέφτονται… αλλαγή ΑΦΜ για να γλυτώσουν τα χρέη!

Η εποχή που υπήρχαν ηγέτες όπως ο Ευάγγελος Αβέρωφ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την Κεντροδεξιά. Και αυτό γιατί ο αείμνηστος ευπατρίδης πολιτικός ήταν ίσως ο μόνος που θυσίασε τμήμα από την προσωπική περιουσία του για να ξεχρεώσει το κόμμα της Ν.Δ. και να του δώσει ώθηση.

Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι πόνταραν στο δανεισμό και στην κρατική επιχορήγηση, με συνέπεια η Ν.Δ. να φτάσει στο υπέρογκο χρέος των 214.000.000 ευρώ, που για να ξεχρεωθεί θα χρειαστούν πάνω από 50 χρόνια. Με βάση αυτό κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στο κοντινό μέλλον να γίνουν αποδεκτές σκέψεις που έχουν κάνει τόσο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο όσο και στο ΠΑΣΟΚ για αλλαγή ΑΦΜ, ώστε να μπορέσουν τα κόμματα να ξεκινήσουν από «μηδενική βάση», με τη δέσμευση τα χρέη τους να αποδίδονται με βάση την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν. Για την ώρα, πάντως, η ηγεσία του κόμματος ποντάρει για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα στους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στη διαδικασία για εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ. Και αυτό γιατί, όπως υπολογίζουν, εάν αυτοί πληρώσουν το 5ευρω της οικονομικής εξόρμησης, τότε θα εισρεύσουν στα ταμεία περίπου 2.000.000 ευρώ. Από τη στιγμή που στόχος της Ν.Δ. είναι να ισοσκελίσει το 2018 τον προϋπολογισμό της μέσω της ιδιωτικής χρηματοδότησης στα 2.500.000 από τα 8.200.000, που είναι σήμερα, τότε το σχέδιο, αν και φιλόδοξο, είναι υλοποιήσιμο.

Οι γνωρίζοντες, όμως, την πορεία του κόμματος τα τελευταία χρόνια θεωρούν ότι δύσκολα θα συγκεντρωθούν τόσο πολλά χρήματα, αν και το σύνθημα της εξόρμησης είναι «λίγα από πολλούς». Και αυτό γιατί θεωρούν ότι αρκετοί από αυτούς που ψήφισαν δεν θα συνεχίσουν να δίνουν τη συνδρομή τους, όπως διαχρονικά συμβαίνει. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ήταν καν νεοδημοκράτες πολλοί από όσους πήγαν στη διαδικασία εκλογής αρχηγού της Ν.Δ. Αρα θεωρείται απίθανο ένα τέτοιο ποσό να συγκεντρωθεί από τους ανώνυμους ψηφοφόρους και, μάλιστα, μέσω πιστωτικών καρτών, όπως τονίζεται από τη Ν.Δ. Εκείνο που θα έχει ενδιαφέρον, βέβαια, είναι να διαπιστωθεί πόσοι θα συμμετάσχουν στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρων και μελών στις τοπικές επιτροπές του κόμματος, που θα γίνουν πριν από το συνέδριο. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι πιέσεις στα κομματικά στελέχη των ΝΟΔΕ, που κράτησαν ένα μεγάλο ποσό (για τα έξοδά τους, όπως ισχυρίστηκαν) από το 3ευρω των εκλογών, χωρίς να το αποδώσουν στην κεντρική διοίκηση. Εν ολίγοις το κεντρικό σύνθημα αυτή τη στιγμή στη Ν.Δ. είναι «δώστε και σώστε»!

Πηγή: Δημοκρατία

To Top