ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Στην τελική ευθεία η… νέα Ευρωλίγκα, έξτρα θέση για την Ισπανία

Η Ευρωλίγκα αλλάζει δομή από τη νέα σεζόν και οι διεργασίες για την ολοκλήρωση των λεπτομερειών που απομένουν, έχουν μπει στην τελική ευθεία. Κερδίζουν μία θέση οι Ισπανοί από το 2017!

Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Αναντολού Εφές, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Λαμποράλ Κούτσα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ζαλγκίρις είναι οι 11 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Euroleague της νέας σεζόν, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (14/3) στη Βαρκελώνη, οι… ενδιαφερόμενοι κατέληξαν στην πρόταση για το πώς θα καλυφθούν οι πέντε κενές θέσεις.

Στην Euroleague της σεζόν 2016-17 – σύμφωνα με την πρόταση – θα συμμετάσχουν επίσης η νικήτρια του Eurocup, τρεις ομάδες που θα προκύψουν από την VTB League, την Αδριατική Λίγκα και το γερμανικό πρωτάθλημα και μία που θα πάρει wild card. Από την σεζόν 2017-18, όμως, δεν θα υπάρχει wild card, καθώς η ACB θα έχει ακόμη μία ομάδα την Euroleague.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να εγκριθεί στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ για το Eurocup προβλέπεται πως οι τέσσερις προαναφερθείσες λίγκες θα έχουν από τρεις ομάδες στην διοργάνωση. Οι υπόλοιπες θέσεις της διοργάνωσης θα καλυφθούν ύστερα από ξεχωριστές συμφωνίες που θα γίνουν με ομάδες από την Ελλάδα, την Γαλλία, την Ιταλία, την Λιθουανία και με άλλες που ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν στο Eurocup.

Το «παρών» στην σύσκεψη της Δευτέρας (14/3) έδωσαν κι εκπρόσωποι του Αρη.

Πηγή: sdna.gr

To Top