ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα δίνει… όλα η Ευρωλίγκα στους “αναποφάσιστους” για να μην επιλέξουν FIBA! Τώρα ξεκινάει το… σκληρό πόκερ!

Αυτό που προκύπτει από την χθεσινή σύσκεψη της Ευρωλίγκας στην Βαρκελώνη είναι πως η Ευρωλίγκα προσπαθεί να πείσει τους… αναποφάσιστους να την ακολουθήσουν και να μην προσχωρήσουν στην FIBA. Δεν είναι τυχαίο ότι έδωσε… τα πάντα σε Ισπανία, Γερμανία, Αδριατική Λίγκα και VTB…

Όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση της Ευρωλίγκας οι τέσσερις προαναφερθείσες λίγες εκτός του ότι θα έχουν μία θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα εκπροσωπούνται με τρεις ομάδες η κάθε μία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι υπόλοιπες θα προέρχονται από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Τουρκία, μεταξύ άλλων. Οι συγκεκριμένες προτάσεις για την Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ θα επισημοποιηθούν στο επόμενο συμβούλιο των μετόχων.

Ο Άρης εκπροσωπήθηκε στην σύσκεψη, ήταν η μόνη ελληνική ομάδα στη Βαρκελώνη. Επί της ουσίας αυτό που προκύπτει είναι ότι η Ευρωλίγκα θα διοργανώσει Γιούροκαπ με μισές ομάδες από τέσσερις λίγκες και άλλες μισές από διάφορα πρωταθλήματα, αν βέβαια βρει αυτές τις ομάδες.

Το “ζουμί” στην υπόθεση είναι ποιες ομάδες θα ανακοινώσει η FIBA την επόμενη βδομάδα στο Παρίσι κι αν τελικά μετατραπούν στην πράξη όλες οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία με τις λίγκες και τις ομοσπονδίες.

“Κλειδί” για την ποιότητα του νέου Τσάμπιονς Λιγκ είναι σαφώς η στάση της ισπανικής λίγκας, η οποία πήρε την τέταρτη θέση μεν, αλλά το θέμα είναι αν οι ομάδες της θέλουν να παίξουν στο Γιούροκαπ ή την διοργάνωση της FIBA.

Ουσιαστικά τώρα ξεκινάει το… σκληρό πόκερ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

To Top