ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτο: Τόσα εκατομμύρια δολάρια «θυσίασε» ο Νοβίτσκι για τους Μάβερικς

Ανήκει στην κατηγορία των ελάχιστων ανθρώπων που δεν θα βρεις ούτε έναν να πει κακή κουβέντα γι’ αυτόν.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν είναι μόνο ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία των Μάβερικς και ο άνθρωπος που υπέγραψε τον μοναδικό τίτλο στην ιστορία τους (2011), αλλά είναι παράλληλα και εκείνος που τόσα χρόνια «θυσίασε» πάρα πολλά χρήματα προκειμένου να περισσέψουν στο salary cap για να έχει καλύτερους συμπαίκτες.

Το Business Insider κάθισε και υπολόγισε πόσα ακριβώς χρήματα έχασε ο Νοβίτσκι και το αποτέλεσμα προκαλεί ίλιγγο: ούτε λίγο ούτε πολύ είναι 194 εκατ. δολάρια!

Η πρώτη «έκπτωση» που έκανε ο Γερμανός άσος στους Μάβερικς ήρθε το 2006, όταν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο για 59 εκατ. δολάρια, αν και είχε δύο ακόμη χρόνια στην επέκταση που είχε κάνει ως ρούκι. Η δεύτερη «έκπτωση» ήρθε το 2014, όταν υπέγραψε για άλλα τρία χρόνια έναντι 25 εκατ. δολαρίων, αν και μπορούσε να πάρει 239 εκατ. δολάρια για πέντε χρόνια. Η τελευταία ήρθε πριν λίγες μέρες, όταν οι δύο πλευρές σε συνεννόηση μεταξύ τους απέρριψαν τον όρο επέκτασης για ένα χρόνο έναντι 25 εκατ. δολαρίων και ο Νοβίτσκι υπέγραψε για δύο χρόνια με 10 εκατ. δολάρια.

Αν ο 39χρονος άσος είχε υπογράψει τα μέγιστα συμβόλαια που μπορούσε, θα είχε συγκεντρώσει 446 εκατ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2019, ενώ τώρα θα έχει κερδίσει 252 εκατ. δολάρια, δηλαδή 194 εκατ. λιγότερα!

Εφόσον ο Νοβίτσκι εξαντλήσει το συμβόλαιό του, μέχρι το 2019, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που συμπληρώνει 21 σεζόν με την ίδια ομάδα. Την προσεχή περίοδο θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των 20 του Κόμπι Μπράιαντ με τους Λέικερς.

To Top