ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απαγορευτικό απόπλου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Απαγορευτικό απόπλου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων! Από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από το πρωί της Πέμπτης έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια ανά την επικράτεια, καθώς επικρατούσαν θυελλώδεις βοριάδες που κατά τόπους άγγιζαν ακόμη και τα 9-10 μποφόρ. Στο πλαίσιο αυτό, το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε γενικό απαγορευτικό απόπλου για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ για τη Σαλαμίνα μέχρι χθες το απόγευμα λειτουργούσε κανονικά η γραμμή από τον Πειραιά και την Πάχη Μεγάρων.

Ανάλογα απαγορευτικά εκδόθηκαν και για την υπόλοιπη Ελλάδα τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, καθώς διακόπηκαν τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης, Πρίνου – Καβάλας, Θάσου – Κεραμωτής, Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, Αγίας Μαρίνας – Νέων Στύρων, ενώ δεν εκτελούνταν και τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνης – Κεφαλονιάς και Κυλλήνης – Ζακύνθου, όπως επίσης και των υδροπτέρυγων («δελφίνια») στη γραμμή Βόλου – Σποράδων. Από το μεσημέρι και μετά και δεδομένου ότι οι άνεμοι ενισχύθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, τα απαγορευτικά απόπλου επεκτάθηκαν σταδιακά σε όλο το Βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Εν τω μεταξύ, μικροπροβλήματα προέκυψαν και με δύο πλοία. Ειδικότερα, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ζάκυνθος Ι» προσέκρουσε στον λιμενοβραχίονα της Ζακύνθου κατά τη διαδικασία του απόπλου, χωρίς να προκύψει κάποιος τραυματισμός. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει από το νησί του Ιονίου με προορισμό την Κυλλήνη, μεταφέροντας 124 επιβάτες. Εν τέλει, αναχώρησε λίγο αργότερα, ενώ επρόκειτο να ελεγχθεί στο λιμάνι της Κυλλήνης. Παράλληλα, το πλοίο «Saos II» υποχρεώθηκε να ματαιώσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από τη Σαμοθράκη προς την Αλεξανδρούπολη, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, εντάσεως 9 μποφόρ, που έπνεαν στο Θρακικό Πέλαγος. Στην περιοχή έχει πλέον τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Αρχές συστήνουν σε όλους τους επιβάτες που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν με κάποιο πλοίο να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν τροποποιήσεις και αναβολές δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: kathimerini.gr 

To Top