Απαντήσεις από Κόντη: Γιατί δεν μπορεί να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας!

Τους λόγους που ουσιαστικά εμποδίζουν τον αθλητικό εισαγγελέα να ασκήσει έφεση στην απόφαση συνέχισης του παιχνιδιού με τον Αστέρα, ανέλυσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, ο οποίος συνέστησε στους… καλοθελητές να διαβάσουν τον ΚΑΠ και σήκωσε το γάντι: «Αν κάποιοι διψάνε για αίμα, εδώ είμαστε εμείς»!

Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα σενάρια περί ενδεχόμενης έφεσης από τον αθλητικό εισαγγελέα: «Λένε ότι ο αθλητικός εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση… Σε τι, στην πειθαρχική ποινή; Στο σκέλος της ένστασης που κάναμε δε μπορεί. Γιατί κάποιοι δεν διατηρούν επιφυλάξεις; Θα μου φανεί πολύ περίεργο να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς κερδίσαμε μία ένσταση για την κακή διακοπή. Θα γίνει ένσταση πάνω στην ένσταση;».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, στο ίδιο ύφος: «Στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ υπάρχει ο ΚΑΠ. Αν τον διαβάσει κάποιος θα καταλάβει. Λέει ότι δεν αρκεί ένα μπουκάλι για να διακοπεί το παιχνίδι. Αν έχουμε πρόβλημα με τον κανονισμό όχι με αυτόν που τον εφαρμόζει. Αν κάποιος διψάει για αίμα, εδώ είμαστε…».

Για το ποια είναι η στάση του Αστέρα Τρίπολης: «Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται το κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να διαφυλάττει τα συμφέροντά του. Στο γήπεδο το είπαν ότι ήθελαν να συνεχιστεί το είπε και ο κ. Μποροβήλος και ο κ. Τσιώλης.
Δε νομίζω ότι θα καταθέσει έφεση, θα είναι οξύμωρο».

Για τη διαφορετική αντιμετώπιση των ίδιων περιπτώσεων από τον κ. Τριτσώνη: «Αυτά τα εκφράσαμε και στην εκδίκαση. Έγκειται στην ΚΕΔ να δει τι συνέβη σε κάθε περίπτωση. Εμείς ζητήσαμε να βρεθεί το δίκιο μας.
Είναι καθαρά θέμα ΚΕΔ γιατί υπερβάλει στη μία περίπτωση ή όχι στην άλλη. Εμείς θα κυνηγήσουμε το δίκιο μας όταν παραβιάζεται».

Για το ενδεχόμενο η συνέχεια του αγώνα να γίνει το Μεγάλο Σάββατο: «Βεβαίως και υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Στην Αγγλία παίζουν και Πάσχα και Χριστούγεννα. Υπάρχει, γιατί έχουμε αγωνιστική την Τετάρτη και μετά πιέζουν οι ημερομηνίες λόγω Εθνικής να ξεκινήσουν γρήγορα τα πλέι οφ».

Για το αν θα είναι ίδια η σύνθεση των διαιτητών: «Λογικά θα γινόταν με τους ίδιους, αλλά νομίζω ότι θα οριστούν άλλοι. Η απορία η δικιά μας είναι αν θα γίνει με θεατές ή θα εφαρμοστεί στο επόμενο παιχνίδι η ποινή».

Για το αν ο Άρης θα καταθέσει έφεση: «Θα τραβούσε πολύ μακριά μετά. Αν κάνουμε έφεση θα εκδικαστεί την άλλη εβδομάδα. Είναι ένα θέμα, γιατί δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες».

Για μία δήλωση η οποία μεταφέρθηκε ως «να απαλλαγούμε από διαιτητές που ‘στήνονται’ και τα παίρνουν» ο Γιάννης Κόντης διευκρίνισε: «»Είναι άλλη παράμετρος το να διαστρεβλώνονται τα όσα λες. Είπα ότι γνωρίζω στο παρελθόν υπήρξαν κακοί διαιτητές. Κάποιοι διάττοντες αστέρες που προκάλεσαν ζημιά στις ομάδες. Ελαφρά την καρδία δε μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις που ζημιώνουν κόσμο. Οι ανύπαρκτοι χθες γνωστοί για ένα χρόνο και ξανά ανύπαρκτοι μετά. Υπήρχαν στο παρελθόν. Υπάρχει κάποιος που να πει ότι σε κάποιο χώρο είναι όλοι τίμιοι; Είπα να φύγουν οι σκιές».

Για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ μεμονωμένα περιστατικά σαν αυτό της Κυριακής, είπε ειρωνικά: «Θα βάλουμε μία γιγάντια αράχνη με 20.000 χέρια και όταν σηκώνεται ένα χέρι να το πιάνουμε! Βάλαμε δίχτυα που κόστισαν 50.000 ευρώ βάλαμε και πλέξι γκλας, έγκειται όμως και στον κόσμο. Μπορεί κάποιος να ελέγξει ποιοι πάνε στα γήπεδα, σήμερα ειδικά που θέλει κάποιος να βρίσει και να φωνάξει; Στο εξωτερικό που έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα το αποφεύγουν. Το παράδειγμα στο Γρανάδα – Μάλαγα όταν κάποιος έριξε ομπρέλα τον πέτυχε στο κεφάλι αιμορραγούσε και συνεχίστηκε ένα μήνα μετά είναι χαρακτηριστικό. Ξέρουν το γράμμα του νόμου».

Για τον αν αυτός που πέταξε το μπουκάλι χαρακτηρίζεται «εχθρός του Άρη»: «Σίγουρα είναι εχθρός, πρώτα του εαυτού του. Όταν ρίχνεις ένα άδειο, μου είπαν, μπουκάλι αλλά όταν το ρίχνεις δημιουργείς πρώτα πρόβλημα σε εσένα».

Όσο για το αν θα κινηθεί η ΠΑΕ εναντίον του, είπε: «Δε μιλάμε για τα μάτια του κόσμου. Θα κάνουμε τον ντετέκτιβ να τον βρούμε; Το αυτονόητο έχει γίνει. Εξαντλήσαμε τα νομικά μέτρα. Εμείς πληρώνουμε 10% από το τηλεοπτικό στην Αστυνομία. Δώστε μου το 3%. Εγώ κάποτε έριξα ομπρέλα σε γήπεδο και μάλιστα το είχε δείξει και η τηλεόραση, ήμουν 18 χρονών.
Συμβαίνει στον καθένα. Μη βγαίνουμε κατόπιν εορτής. Η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη είναι Ασία. Μου φέρανε σαν παράδειγμα την Γερμανία. Εγώ κάποτε πέταξα ένα χαρτάκι στη Γερμανία και πετάχτηκαν 5 πολίτες να με πάνε σε αστυνομικό.
Πρέπει να τους δώσουμε συνείδηση και όχι να τον κάνουμε αγράμματο και το κράτος να βρίσκει το ποδόσφαιρο».

Τέλος, για το θέμα των πληρωμών των παικτών, διευκρίνισε: «Δεν είναι θέμα δικό μου, αλλά λογιστικό».

To Top