«Επανάληψη του αγώνα και παραπομπή του Τριτσώνη»!

Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ Άρης στην εκδίκαση της υπόθεσης, κατά την οποία δικαιώθηκαν οι κίτρινοι. Με τις δηλώσεις του έβαλε τα πράγματα στη θέση τους!

 
 Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

 
Για το όλο κλίμα που επικρατούσε πριν από την υπόθεση είπε: «Είχε δημιουργηθεί σύγχυση με την τιμωρία του Παναθηναϊκού που δεν είχε καμία σχέση. Εδώ είχαμε ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν έχει καμία συνάφεια και σχέση με όσα έγιναν στο Ολυμπιακό στάδιο».

Για το πότε και για το εάν έχει ο εισαγγελέας το δικαίωμα να ασκήσει έφεση: «Η έφεση αν γίνει δεν θα ασκηθεί σήμερα. Είναι οκτώ σελίδες η απόφαση. Υπάρχουν πρακτικά και άλλα έγγραφα τα οποία πρέπει να μελετήσει ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει έφεση μέσα σε 8 ημέρες, αν θα ασκήσει. Δεν είναι υποχρεωμένοι να ασκήσει έφεση αμέσως. Επίσης δεν ξέρω αν έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη ο εισαγγελέας για το ζήτημα».

Για την αισιοδοξία του από την πρώτη στιγμή που άκουσε το φύλλο αγώνα: «Όταν το βράδυ της Κυριακής με πήρε ο κ. Αθανασιάδης και μου διάβαζε το φύλλο αγώνος ήμουν αισιόδοξος ότι θα ευδοκιμήσει η ένσταση γιατί δεν ήταν πλήρως δικαιολογημένη η διακοπή του αγώνα. Αυτό που ενίσχυσε την πεποίθησή μου ήταν ότι στα αποδυτήρια τους είπε εκκενώστε την εξέδρα και θα συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά όταν πήγαν ξανά να του πουν ότι έγινε η εκκένωση είπε ότι διεκόπη».

Για τις εκθέσεις των γιατρών, όπως επεσήμανε ο κ. Κοντοβαζαινίτης, λέγοντας: «Η έκθεση του ιατρού του αγώνα και ιατροδικαστική έκθεση δεν αποδείκνυαν την ανικανότητα της βοηθού να συνεχίσει τον αγώνα. Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός αλλά και η ψυχολογία. Παίζει ρόλο».

Για το ότι ο Άρης ζήτησε την επανάληψη του αγώνα και όχι τη συνέχισή του από το σημείο που διακόπηκε, όπως προβλέπει ο κανονισμός: «Η επιτροπή αποφάσισε ότι το παιχνίδι έπρεπε να συνεχιστεί. Κατ’ εμάς έπρεπε να γίνει από την αρχή. Η συνέχιση γίνεται μόνο όταν διακοπεί για καιρικές συνθήκες. Οι αγώνες γίνονται από την αρχή όταν κακώς διακόπτονται. Έτσι έκρινε η επιτροπή. Ο Άρης απέφυγε τους -3 του-2 από το επόμενο πρωτάθλημα και τις 175.000 πρόστιμο».

Αυτό που ουσιαστικά οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Κοντοβαζαινίτη, ήταν «η αναιτιολόγητη διακοπή του αγώνα». «Επισημάναμε επίσης ότι το χτύπημα είναι στην αριστερή πλευρά και όχι στη δεξιά. Επισημάναμε ότι ήταν προσχηματική η διακοπή. Προσποιήθηκε, λέμε εμείς».

Επίσης αυτό που αποκάλυψε είναι ότι ο Άρης ζήτησε την παραπομπή του Τριτσώνη στην πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ για πλημμελή σύνταξη φύλλου αγώνος, ενώ τόνισε ότι: «η
ΚΕΔ μπορεί να βάλει άλλους διαιτητές. Όταν λέει για τους ίδιους όρους εννοεί ίδιο αριθμό τερμάτων, καρτών, γκολ».

Για τα όσα δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι εκπρόσωποι της Πολιτείας αλλά και πρόεδροι φορέων είπε:
«Η Πολιτεία λέει να είναι ισχυροί οι νόμοι για την καταπολέμηση της βίας. Τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητα. Δεν διαβάζουν τι λέει ο καθένας».
* Oι δηλώσεις έγιναν στον “Αθλητικό Μετρόπολις” και στο “Λίμπερο”.

To Top