«Πλέον είμαστε ευχαριστημένοι όταν εφαρμόζονται τα… αυτονόητα»

Ο Άρης έχει συνηθίσει να είναι ικανοποιημένος όταν… εφαρμόζονται τα αυτονόητα και δεν αδικείται κατάφωρα! Αυτό ακριβώς υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Σαρρής, εξηγώντας τα άδικα «βέλη» που δέχεται η ομάδα, παρά την ορθή ερμηνεία των κανονισμών, που οδήγησε την απόφαση να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Αστέρα.

Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο Δημήτρης Σαρρής σχολίασε αρχικά τις πληροφορίες για το πότε θα οριστεί η συνέχεια του αγώνα: «Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη Λίγκα, μόνο κάτι φήμες άκουσα για το Μεγάλο Σάββατο. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τη Λίγκα».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην χθεσινή απόφαση, λέγοντας: «Στον Άρη φτάσαμε στο σημείο να είμαστε ευχαριστημένοι με τα αυτονόητα, με το δίκαιο καθώς ο Άρης έχει μια περίεργη αντιμετώπιση εδώ και χρόνια. Αυτό πάντως μας έχει κάνει σκληρόπετσους και δεν μας επηρεάζουν τα διάφορα σχόλια που ακούγονται, θεωρώ ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ο Άρης τιμωρήθηκε για αυτό ακριβώς που συνέβη στο γήπεδο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι δικαστές λένε ότι ακριβώς υποστήριξε από την αρχή και ο Άρης στην ένσταση του. Θεωρώ ότι δεν αντιμετωπίστηκε σωστά το περιστατικό από τον διαιτητή και δεν θέλαμε ο Άρης να είναι πάλι επιλεκτικά το θύμα της κατάστασης. Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας, που ήταν σωστές και τίμιες, δεν διαστρεβλώσαμε τίποτε και η τιμωρία που μας επιβλήθηκε ήταν η σωστή, δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω την απόφαση».

Για τις δηλώσεις Μπιτσαξή που ενόχλησαν την διοίκηση του Άρη, ξεκαθάρισε: «Ίσως ο κ. Μπιτσαξής να μην είχε σωστή πληροφόρηση καθώς δεν υπήρχε και τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Η θέση του Άρη εξυπηρέτησε την αλήθεια ενώ τόσο ο Άρης όσο και ο κόσμος του είναι με την νομιμότητα και αυτό αποδείχθηκε με την στάση του κατά την διάρκεια της διακοπής αλλά και μετά καθώς δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό παρατράγουδο».

Για το αν η ΠΑΕ Άρης θα «κυνηγήσει» αυτόν που πέταξε το μπουκάλι, ο Δημήτρης Σαρρής ανέφερε: «Σίγουρα θα το θέλαμε αυτό και θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσω και κάτι, η σύλληψη όσων κάνουν κάτι μέσα ή έξω από τα γήπεδα είναι θέμα της αστυνομίας, ειδικά από την στιγμή που αν γίνει κάτι μέσα στο γήπεδο διώκεται αυτεπάγγελτα. Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι η αθλητική δικαιοσύνη έχει πολύ βαρύτερες ποινές σε σχέση με το κοινό ποινικό δίκαιο και ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε».

Για τις υπερβολικά σκληρές κρίσεις πολλών ΜΜΕ για την απόφαση, σχολίασε: «Κανείς δεν πρέπει να βιάζεται να κρίνει και μάλιστα να το κάνει χωρίς να έχει τα απαραίτητα στοιχεία. Δεν πρέπει ποτέ να βιαζόμαστε και να καταδικάζουμε κάποιον χωρίς στοιχεία, αν και έχουμε συνηθίσει πλέον και δεν μας απασχολούν τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς ως Άρης είναι να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ηρεμία, αν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας θα δικαιωθούμε. Αν ο Άρης και κάθε ομάδα έχει ενότητα, δεν πρόκεται ποτέ να αδικηθεί».

Για το αν ο Άρης προτίθεται να κάνει εκ νέου ένσταση για την υπόθεση αυτή: «Διάβασα το σκεπτικό της απόφασης αλλά θα πρέπει να ομολογήσω πως, αν και νομικός, δεν γνωρίζω πολύ καλά τον αθλητικό νόμο και θα έπρεπε, θα φροντίσω όμως άμεσα να βρω χρόνο και να τον μελετήσω καλύτερα. Συνεπώς δεν μπορώ να πάρω θέση τώρα αλλά εμπιστεύομαι απόλυτα την θέση του συναδέλφου του κ. Κοντοβαζαινίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση και γνωρίζει καλύτερα».

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ υπογράμμισε: «Σίγουρα η χρονιά δεν πήγε όπως όλοι θέλαμε, έχουμε πάντως κάποιες ελπίδες ακόμη για να βγούμε στην Ευρώπη αν δεν επιτραπεί σε άλλες ομάδες να αγωνιστούν και έτσι θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θέλω να πω πάντως ότι ως διοίκηση κάνουμε πραγματικά ότι καλύτερο μπορούμε αλλά καθημερινά προκύπτουν νέα ζητήματα κτλ. Η δουλειά είναι συνεχής και δεν σταματά ποτέ αλλά στο τέλος του πρωταθλήματος θα μιλήσουμε για όλη την φετινή σεζόν, να είστε σίγουροι για αυτό. Αυτό που θέλω να πω επίσης στον κόσμο του Άρη είναι να έρθει μαζικά στο γήπεδο στην συνέχεια του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και να στείλει παντού μήνυμα ενότητας. Οφείλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι ο Άρης είναι ενωμένος και δυνατός και για αυτό πρέπει όλοι οι φίλοι της ομάδας να έρθουν όταν γίνει πάλι το παιχνίδι».

*Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σαρρή έγιναν στον «Libero 107.4».

To Top