«Απαραίτητα πάθος, καθαρό μυαλό, όχι λάθη, ψυχραιμία! Ομάδα και κόσμος θα πάρουν την νίκη»!

Οι μέρες αυτές θυμίζουν σε πολλούς την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα με αντίπαλο το Χαϊδάρι τον Απρίλιο του 2006. Ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχαστεί από τους φίλους του Άρη, αγώνας οριακός και άκρως καθοριστικός για το μέλλον του συλλόγου εκείνη την εποχή.

Η αναμέτρηση με την Βέροια ίσως δεν έχει την ανάλογη βαρύτητα καθώς απομένουν ακόμα 7 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ωστόσο χαρακτηρίζεται σταθμός στην φετινή δύσκολη προσπάθεια των κίτρινων. Ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανή την ομάδα με τον γκολ που πέτυχε στην εκπνοή, ο Χρήστος Βελώνης υπογραμμίζει μέσω του blog του τα στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώσει ο Άρης το απόγευμα της Δευτέρας στη Βέροια.

«Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου σε όλους του φιλάθλους του Άρη… Δε ξέρω αν θα βρεθώ στη Βέροια για να παρακολουθήσω τον αγώνα, αλλά σίγουρα η σκέψη και το μυαλό μου θα είναι στην προσπάθεια του Άρη να πετύχει την νίκη.

Στον αγώνα αυτό πρέπει να υπάρχουν ρόλοι. Ο κάθε παίκτης οφείλει να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγείς που θα του δοθούν από τον προπονητή. Επίσης, απαιτείται απ’ όλους καθαρό μυαλό και πάνω από όλα προσοχή. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πρέπει να χαθεί η αυτοσυγκέντρωση των παικτών.

Αντιλαμβάνονται όλοι πως κάθε λάθος σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο θα είναι καθοριστικό. Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να αποφύγει όσο αυτό είναι εφικτό τα αβίαστα λάθη. Οι παίκτες πρέπει να αναλογιστούν σε ποιον σύλλογο αγωνίζονται. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δίνουν τον δικό τους αγώνα κάτω από κάθε μορφής αντίξοες συνθήκες. Είναι εξίσου σημαντικό να αφήσουν κάθε πρόβλημα πίσω τους με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και να πάρουν το παιχνίδι.

Τα παιδιά να καταλάβουν την κρισιμότητα του αγώνα και να μην το βάλουν κάτω, ακόμη και αν βρεθούν πίσω στο σκορ.

Σε αυτούς τους αγώνες το άγχος υπάρχει, όταν όμως αρχίσει το παιχνίδι τα ξεχνάς όλα. Αποβάλεις τα πάντα από πάνω σου και σκέφτεσαι μόνο ένα πράγμα, τη νίκη! Για τον λόγο αυτό πρέπει να είναι ψυχικά έτοιμοι, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους.  Να μην πανικοβληθούνε, θα έχουν και τη στήριξη του κόσμου και όλα θα πάνε καλά

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει την Δευτέρα. Η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό αλλά αν δεν έρθει, το χειρότερο αποτέλεσμα είναι ισοπαλία. Με άλλα λόγια πρώτα η νίκη και μετά τουλάχιστον ο βαθμός».

 

To Top