Αποκάλυψη-PRESSARIS: Χρυσάφι από την Πουέμπλα για Καστίγιο!

«Καστίγιο, η μεταγραφή – βόμβα που ετοιμάζει η Πουέμπλα». Με αυτό τον τίτλο τα μεξικάνικα μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον του κλαμπ από το Μεξικό για τον Νέρι Καστίγιο, μιλώντας μάλιστα για «προχωρημένες διαπραγματεύσεις»! Τι λένε οι πληροφορίες του PRESSARIS…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Η μεξικάνικη Πουέμπλα βρίσκεται σε αναζήτηση ενός επιθετικού – σταρ από την Ευρώπη για το πρωτάθλημα Κλαουσούρα, που θα ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου και ήδη έχει ρίξει δίχτυα στην Ευρώπη, με ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: την μεγάλη οικονομική της δυνατότητα. Ο Καστίγιο δεν έχει παίξει ποτέ σε σύλλογο του Μεξικού και εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερα καλό όνομα στην πατρίδα του, αφού τον θυμούνται από τις παλιότερες εξαιρετικές εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας.

Επαφές κατά… 75%!

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αποκαλύπτει σήμερα ο τοπικός Τύπος στο ρεπορτάζ με τίτλο «Καστίγιο, η μεταγραφή – βόμβα που ετοιμάζει η Πουέμπλα»: «Η Πουέμπλα έχει προχωρήσει τις επαφές σε ποσοστό 75%, έτσι ώστε να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της ενόψει της νέας χρονιάς! Εφόσον κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό του Άρη Θεσσαλονίκης και έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Ολυμπιακού, της Σαχτάρ και της Μάντσεστερ Σίτι θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του Μεξικού. Οι διοικούντες όμως εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή ενός αίσιου τέλους στις διαπραγματεύσεις».

Δυσκολίες, αλλά και χορηγοί

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου της Πουέμπλα, που αναπαρήγαγε την είδηση, αναγνωρίζει, βέβαια ότι: «θα είναι δύσκολο για τον σύλλογο να αντεπεξέλθει σ’ ένα συμβόλαιο εκατομμυρίων, που θα κάλυπτε τις απαιτήσεις του Καστίγιο. Δεν αποκλείεται όμως κάποια ειδική συμφωνία με χορηγούς, που θα καλύψουν μέρος του συμβολαίου, όπως ακριβώς η διοίκηση προσπάθησε να κάνει όταν επιχείρησε να φέρει στην ομάδα τον Πορτογάλο Νούνο Γκόμες».

Πέρα, όμως, από τα δημοσιεύματα αυτά, οι πληροφορίες του PRESSARIS αναφέρουν ότι η μεξικάνικη ομάδα είναι διατεθειμένη (αν δεν το έχει κάνει ήδη…) να καταθέσει μια γενναία προσφορά για τον παίκτη, συν ένα ποσό που θα πρέπει να πάρει κι ο Άρης ως αποζημίωση.

Ποια στάση θα κρατήσουν;

Απομένει να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν ο Άρης (τονίζεται σε καθημερινή βάση ότι παραμένει για την ομάδα ένας ποδοσφαιριστής-κλειδί) και ο Καστίγιο (δεν έκρυψε ποτέ ότι προτιμάει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και το κατά πόσο έχει δεθεί με τους κίτρινους), τη στιγμή που ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έχει τονίσει το τελευταίο 48ωρο με έμφαση ότι πιστεύει στον ποδοσφαιριστή και είναι αποφασισμένος να προκαλέσει την αγωνιστική του αναγέννηση.

Με… Λουίς Γκαρθία η Πουέμπλα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι η Πουέμπλα απέκτησε τον Λουίς Γκαρθία, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό (πρώην παίκτη Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ είχε απασχολήσει παλαιότερα τον Άρη. Αυτή ήταν η μεγάλη μεταγραφή που έκαναν. Μέχρι σήμερα… Ο 33χρονος Ισπανός είχε 7 γκολ σε 16 συμμετοχές, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα να ξεφύγει από τη μετριότητα. 
Η Πουέμπλα τερμάτισε 12η μεταξύ 18 ομάδων στο εξάμηνο πρωτάθλημα Απερτούρα που μόλις ολοκληρώθηκε, μένοντας έξω από την οκτάδα των πλέι οφ.

Σκορ και θέαμα

Η Πουέμπλα δεν είναι από τις ισχυρές ομάδες του Μεξικού και σπάνια διακρίνεται (από το 2007 που επέστρεψε στην Α’ κατηγορία, έφτασε μόνο μία φορά μέχρι τα ημιτελικά των πλέι οφ, ενώ συνήθως τερματίζει εκτός 10άδας στην κανονική περίοδο).
Ωστόσο παίζει ιδιαίτερα θεαματικό ποδόσφαιρο, αφού τα τελευταία χρόνια έχει μία από τις καλύτερες επιθέσεις αλλά και μία από τις χειρότερες άμυνες.

Και… Καβιέδες

Στα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν περάσει κατά το παρελθόν από τη “Λα Φράνχα”, όπως είναι το παρατσούκλι της ομάδας, συμπεριλαμβάνονται ο (ελληνικής καταγωγής) φορ Ιβάν Καβιέδες από το Εκουαδόρ, καθώς και ο παλιός διεθνής Μεξικανός γκολκίπερ Χόρχε Κάμπος.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125€ από την expekt.com!

To Top