Αποκαλυπτική συνέντευξη Άγγελου Χαριστέα στο PRESSARIS: «Για πάντα αρειανός»!

Άγγελος Χαριστέας, η επιστροφή… Δέκα χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Άρη, ο διεθνής επιθετικός θα επιστρέψει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της αγαπημένης του ομάδας, μέσα στο πρώτο του «ποδοσφαιρικό σπίτι». Ο Άγγελος Χαριστέας παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο PRESSARIS, η οποία θα συζητηθεί, μιλώντας για πρώτη φορά από τότε που έφυγε τόσο ανοιχτά για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για τον Άρη!

Πέρασε μια δεκαετία από τότε που ο Άγγελος Χαριστέας άφηνε πίσω του το ελληνικό ποδόσφαιρο για να κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Ήταν Ιανουάριος του 2002, όταν έπαιρνε μεταγραφή για την Βέρντερ Βρέμης. Έγιναν πολλά από τότε. Αποκορύφωμα η παρουσία του στα γήπεδα της Πορτογαλίας με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου που φέρει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του έλληνα επιθετικού. Πιτσιρικάς τότε, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την κιτρινόμαυρη φανέλα και τον θεό του πολέμου στο στήθος. Ήρθε η ώρα της επιστροφής!      
 
– Επιστρέφεις στο Κλεάνθης Βικελίδης για πρώτη φορά μετά από μια 10ετία. Πως φαντάζεσαι αυτή τη μέρα;
 «Στο μυαλό μου είχα πάντα την ημέρα της επιστροφής στο συγκεκριμένο γήπεδο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθε αυτή η στιγμή, να ξαναπατήσω στο Χαριλάου, τώρα Κλεάνθης Βικελίδης. Είναι τιμή που έχω φορέσει αυτή τη φανέλα και έχω παίξει ποδόσφαιρο για αυτή την ομάδα. Εκεί μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο. Εκεί έγινα γνωστός».
 

– Έχεις άγχος;
 «Όχι, δεν θα έλεγα ότι έχω άγχος. Έχω ξεφύγει από την ελληνική πραγματικότητα μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό. Τώρα αρχίζω πάλι να προσαρμόζομαι στις συνθήκες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης, θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο του Άρη».
 
– Ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά στον Άρη. Νιώθεις αρειανός;
 «Ότι και να λέμε τα συναισθήματα δεν αλλάζουν, ούτε ξεχνιούνται τα χρόνια που πέρασα στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη. Ήταν χρόνια δίχως μεγάλα συμβόλαια. Έπαιζα για τη φανέλα, πονούσα την ομάδα. Εξακολουθώ να τρέφω πολλά και αγνά συναισθήματα για αυτήν, όσα χρόνια κι αν περάσουν».
 
– Έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα από τον καιρό που έφυγες. Από το γήπεδο μέχρι τον τρόπο που διοικείται η ομάδα. Μαθαίνεις νέα;
 «Πάντα μάθαινα τι συμβαίνει στον Άρη, ρωτούσα. Έχω φίλους οι οποίοι με ενημέρωναν, αλλά παρακολουθούσα συνάμα απ’ όπου κι αν βρισκόμουνα. Ποτέ όμως,  δεν πήρα θέση για τα δρώμενα στη ΠΑΕ, άλλωστε είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος. Δεν το έκανα, ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ. Δεν θέλω να το παίζω οπαδός. Με ενδιέφερε αν κέρδιζε, αν πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα και φυσικά στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια.  
 
– Τι σημαίνει για σένα ο Άρης»;
 «Ο Άρης ήταν και θα είναι πάντα στη καρδιά μου. Το λέω με ειλικρίνεια, όχι απλά να το πω για άλλους λόγους. Το σπίτι μου είναι στη Θεσσαλονίκη, οι φίλοι μου, όπως και η ομάδα που άρχισα την καριέρα μου και έκανα τα πρώτα σημαντικά βήματα. Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο θα είμαι κάθε Κυριακή στο γήπεδο για να βλέπω τον Άρη».

– Σκέφτηκες ποτέ να επιστρέψεις;
 «Το καλοκαίρι πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ήταν ξαφνική απόφαση, πάρθηκε μέσα σε 48 ώρες. Αν το είχα αποφασίσει νωρίτερα ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Να είχα καταλήξει στον Άρη εννοώ. Είναι κάτι που έχω πάντα στο μυαλό μου. Αν μου είχε γίνει πρόταση, σίγουρα θα έλεγα ναι».  
 
– Κρατάς επαφές με την ομάδα και το περιβάλλον της;
 «Μόνο με τα παιδιά από την εθνικής. Μαθαίνω πληροφορίες όταν βρισκόμαστε. Έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα όλα αυτά τα χρόνια και έχω χάσει κάπως την επαφή από μέσα».
 
– Πήρες απόφαση να επιστρέψεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έκανες σωστά;
 «Νιώθω καλά που ήρθα σε μια οργανωμένη ομάδα, αλλά έως εκεί. Μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό βλέπεις τις διαφορές, ξεχωρίζουν. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ενθουσιασμένος, αλλά ούτε απογοητευμένος».
 
– Ο Παναιτωλικός δείχνει καλά στοιχεία σαν ομάδα…
 «Πρέπει να σταθεροποιηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Να παραμείνει τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να αποκτήσει εμπειρίες και χαρακτήρα. Μου αρέσει που δίνει σαν σύλλογος βάση στις υποδομές. Ο κόσμος της πόλης διψάει για καλό ποδόσφαιρο, γεμίζει το γήπεδο, στηρίζει και αγαπάει την ομάδα. Όσοι έρχονται λένε τα καλύτερα λόγια. Πάνω απ’ όλα  διοικείται από ανθρώπους που πασχίζουν για τον σύλλογο».
 
– Η εθνική μπορεί να δώσει και πάλι χαρά στους Έλληνες;
 «Η εθνική έχει αυτή τη δυνατότητα. Το έκανε πολλές φορές, μπορεί να το ξανακάνει. Ο Έλληνας θέλει να ξεφύγει από τα προβλήματα του τα οποία βλέπω και ζω καθημερινά. Η εθνική έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει χαρές. Δεν είναι ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου μας, έχει αλλάξει επίπεδο, έχει μέταλλο. Αυτό που με στεναχωρεί είναι τα όσα επικρατούν στον οργανωτικό τομέα του πρωταθλήματος φέτος. Ας ελπίσουμε ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
   

– Έχεις διαμορφώσει άποψη για τον φετινό Άρη;
 «Έχω δει τον Άρη σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, σ’ αυτά τουλάχιστον που είχα την δυνατότητα να το κάνω. Έχει κάνει πολύ άσχημο ξεκίνημα. Ο Άρης είναι ομάδα ψυχολογίας, δέχεται πίεση από τον κόσμου του που είναι απαιτητικός. Αναμφίβολα η ομάδα έχει επηρεαστεί από τα αρνητικά αποτελέσματα που είχε κυρίως στην αρχή».
 
– Για τον αγώνα της Κυριακής, τι έχεις να πεις;
 «Για το παιχνίδι της Κυριακής το φαβορί είναι ο Άρης. Λόγω φανέλας λόγω κόσμου και έδρας. Εμείς θα προσπαθήσουμε για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Γνωρίζω ότι δεν θα είναι εύκολο για μας, αλλά ούτε για τον Άρη που θα έχει την πίεση».
 
– Τι θα έλεγες στο κόσμο του Άρη; Ένα μήνυμα ίσως…
 «Πρώτα απ’ όλα χαίρομαι που θα ξαναβρεθώ κοντά στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας του Άρη. Είναι συγκινητικό από κάθε άποψη για μένα. Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω πως θα με αντιμετωπίσουν βλέποντας με μετά από χρόνια και μάλιστα με την φανέλα μιας άλλης ομάδας, ως αντίπαλος. Τα αισθήματά μου πάντως, ό,τι κι αν γίνει δεν θα αλλάξουν. Όταν κάτι είναι αληθινό, δύσκολα αλλοιώνεται».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!  

To Top