Εγκώμια Σιγάλα για Ταπούτο!

Ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον αρχηγό του Άρη, Χρήστο Ταπούτο, τον οποίο ξεχώρισε ως τον μοναδικό Έλληνα παίκτη που είναι πρωταγωνιστής στην ομάδα. Ο πρώην παίκτης του Άρη αναφέρθηκε στον Ταπούτο και το πρόβλημα που διαπιστώνει στο πρωτάθλημα με την έλλειψη Ελλήνων παικτών που θα έχουν κεντρικό ρόλο στις ομάδες.

Ο Σιγάλας κάθε βδομάδα σχολιάζει την αγωνιστική που πέρασε στο μπασκετικό σάιτ “basketnet.gr”. Διαπίστωσε πως “δεν βλέπω να βγαίνουν νέοι Έλληνες παίκτες ως πρωταγωνιστές! Πχ το Ρέθυμνο έχει τρεις εκπληκτικούς ξένους στους οποίους και βασίζεται. Οι Έλληνες του είναι εργαλεία. Καλά εργαλεία όχι όμως πρωταγωνιστές, κάτι που ξέρει ο Κουφός. Ο Κολοσσός θα μπορούσε να βασίσει κάποια πράγματα στους Τσάμη και Χαρίση αλλά εν τέλει κι εκεί το βαρόμετρο είναι οι τρεις ξένοι”.

Φοβάσαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον και για την Εθνική, με δεδομένο ότι είμαστε σε φάση… αποχωρήσεων;
«Όχι άμεσα… Θα βρεθεί η άκρη με την Εθνική, αφού υπάρχουν οι Έλληνες των δύο μεγάλων και αυτοί που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Το πρόβλημα υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα…».

Δηλαδή δεν… παίρνεις θάρρος από κανένα ελληνόπουλο;
«Ο Ταπούτος είναι μια περίπτωση που έχω ξεχωρίσει. Πάει πολύ καλά τελευταία. Έχει ανέβει. Και ο Τσάμης κάνει καλή χρονιά…».

Έστω στα 29 του ο Ταπούτος, αν συνεχίσει έτσι, πρέπει να κληθεί στην Εθνική;
«Δεν ξέρω… Εξαρτάται από τις άλλες επιλογές του προπονητή. Από τον τρόπο που θέλει να παίξει η ομάδα κλπ. Θεωρώ πάντως ότι ο Ταπούτος μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη. Και το είδαμε στην Καβάλα… Την Καβάλα που είχα πει ότι για να έχει αντίκρισμα η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, δεν θα πρέπει να κάνει γκέλα. Και με την ήττα από τον Άρη νομίζω ότι έχασε την ευκαιρία της υπέρβασης…».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!  

To Top