Χωρίς κατηγορία

Αποκαλυπτικός Ηλιάδης στο PRESSARIS: Ο Άρης, ο κόσμος του, η Κέρκυρα και ο Κατσαβάκης

Ο Στέλιος Ηλιάδης, είναι ένας απ’ τους ελάχιστους, έμπειρους, παραμένοντες, ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας και, κατά πάσα πιθανότητα κι ένας απ’ τους πρώτους έντεκα που θα παρατάξει ο Άκης Μάντζιος, τη Κυριακή το απόγευμα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Θεσσαλονικιός μέσος, παραχώρησε στο PRESSARIS, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, για το πώς αντιμετωπίζει η ομάδα του την επερχόμενη αναμέτρηση, καταθέτοντας και την άποψη του για τον φετινό Άρη.

«Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν ξεκινήσανε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και που, κυριολεκτικά, διψάνε για τη πρώτη τους νίκη. Αν και πολύ νωρίς ακόμη, θεωρώ τη συγκεκριμένη αναμέτρηση πολύ κρίσιμη και για τους δύο αντίπαλους…»

Ο Ηλιάδης, όπως ήταν φυσικό, στάθηκε ιδιαίτερα στην ατμόσφαιρα, που θα ‘χουν ν’ αντιμετωπίσουν, τη Κυριακή τ’ απόγευμα, αυτός κι οι συμπαίκτες του.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες του συγκεκριμένου παιχνιδιού θα είναι πολύ μεγάλες. Το «Βικελίδης» είναι μια απ’ τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος και πάντοτε, ένας αγώνας εκεί, αποτελεί μια σκληρή δοκιμασία για κάθε αντίπαλο. Είναι γνωστή η δυναμική του κόσμου του Άρη και πόσο πολύ επιδρά αυτή, πάνω στους παίκτες της ομάδας του, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Πολλές φορές, βέβαια, ο παράγοντας «κόσμος» μπορεί ν’ αποτελέσει και μπούμεραγκ για μια γηπεδούχο ομάδα, αφού αυξάνει την ευθύνη και τη πίεση για κάτι θετικό, κάτι που, οπωσδήποτε, βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών.»

Για τον 26χρονο μέσο, δεν υπάρχουν προγνωστικά, όσον αφορά την έκβαση του παιχνιδιού.

«Ότι και να πούμε, θα είναι παρακινδυνευμένο. Θεωρητικά, ο τίτλος του φαβορί ανήκει στον Άρη, αν εμφανιστούμε, όμως, προσεκτικοί και προσηλωμένοι στο στόχο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό. Νομίζω ότι είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά των δυο ομάδων, τη δεδομένη χρονική στιγμή που το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η ομάδα που θα καταφέρει ν’ αποφύγει τα λάθη και να μείνει συγκεντρωμένη και τα 90 λεπτά της αναμέτρησης, θα φύγει νικήτρια.»

Σίγουρα η εικόνα που έχει δείξει, ο Άρης, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα δεν είναι κι η πλέον…ενθαρρυντική για τον κόσμο του. Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα, αυτό που συστήνει ο Στέλιος Ηλιάδης είναι υπομονή.

«Καμιά ομάδα δε χτίζεται απ’ τη μια μέρα στην άλλη, πόσο μάλλον όταν έχει ν’ αντιμετωπίσει τόσα πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της, όπως ο φετινός Άρης. Έχει, πάντως καλούς παίκτες κι αν εκμεταλλευτεί πρώτιστα τον παράγοντα έδρα και πετύχει γρήγορα κάποιες νίκες που θα «λύσουν» τα πόδια των νεαρών παικτών του έχει τις δυνατότητες να κοιτάξει και υψηλότερα.

Επειδή συνεργάστηκα με τον κ. Κατσαβάκη, για ένα διάστημα, στον Ηρακλή, ξέρω πόσο σκληρά και μεθοδικά δουλεύει κι είμαι βέβαιος ότι, αν του δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου θα μπορέσει να δημιουργήσει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Υπομονή χρειάζεται και συνεχής προσπάθεια και στήριξη για να χτιστεί μια ομάδα απ’ το μηδέν, όπως, απ’ όσο ξέρω, ο φετινός Άρης.»

 

 

 

To Top