Αποκαλυπτικός Κατσιαούνης σε 2.379 λέξεις για άρθρο 99, Πρωτοδικείο, μεταγραφές, εξυγίανση, λάθη, αλλά και… καρχαρίες!

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε Αλέκος Κατσιαούνης. Tο μέλος της διοικούσας σε σχεδόν μιας ώρας «κατάθεση» απόψεων προσπάθησε να… χαρτογραφήσει την κατάσταση στον Άρη!

Αναλυτικά η συνέντευξη των 2.379 λέξεων στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:
-Τι μεσολάβησε και από την βεβαιότητα και αποφασιστικότητα είχατε τοποθετηθεί για πρόθεση να πείτε όχι τελικά;

«Υπήρξαν παρερμηνείες. Εγώ είχα πει ότι κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και διαβεβαιώσεις από δικηγόρους εγώ θα έμπαινα σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Αυτό που γίνεται στον Άρη είναι συνολική προσπάθεια τεσσάρων ατόμων. Ειδικά με τα δύο άτομα που ξεκινήσαμε μία προσπάθεια (σ.σ.: Λαμπριάκος, Στεφανίδης) και είχανε την λογική να μη μπούνε ήμουνα αναγκασμένος να πάω με την δική τους λογική. Αυτό που πήγα εγώ να κάνω ήτανε πολύ γενναίο. Μετά από μία λογική σκέψη όμως, έχοντας καθαρό μυαλό και μετά από κάποιες συναντήσεις που είχα με δικηγόρους για τις ευθύνες αποτραβήχτηκα και έμεινα πιστός σε αυτό που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι».

-Ο σοβαρότερος λόγος είναι τα άτομα. Μετράτε μικρή διοικητική εμπειρία…

«Όταν γίνεσαι μία ομάδα, ωστόσο, έχεις κοινή λογική, έχεις χαράξει μία κοινή γραμμή, το ίδιο σκεπτικό και τα προβλήματα του καλοκαιριού τα τραβήξαμε και προσπαθήσαμε να τα λύσουμε από κοινού, τώρα ξαφνικά το να μπούνε κάποια νέα άτομα νομίζω ότι θα υπήρχε μεγάλη διαφορά. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ταιριάζανε τα χνώτα μας για να προχωρήσουμε. Με τον κ. Στεφανίδη, τον κ. Λαμπριάκο και τον κ. Ζαμπέτα έχουμε μία συνεργασία προσπαθήσαμε να βρούμε κοινές λογικές για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα»

-Από την στιγμή για το 99 δεν μπορεί να πάει με διοικούσα γιατί δεν θα το δεχτεί κανένα δικαστήριο. Σας προβληματίζει;

«Σίγουρα. Η διαβεβαίωση των δικηγόρων όμως είναι διαφορετική. Εάν η υπόθεση του άρθρου 99 επηρεαζότανε τόσο πολύ από την διοίκηση Πρωτοδικείου νομίζω ότι το σκεπτικό όλων θα ήτανε διαφορετικό. Πιστεύω ότι και με διοικούσα επιτροπή μπορεί να τρέξει το άρθρο 99 και γι αυτό όλοι εμείς είμαστε στα γραφεία και προσπαθούμε για το καλύτερο του Άρη».

-Γιατί όλοι απαντάνε αρνητικά;

«Να μπούνε άνθρωποι τώρα σε μία τέτοια διαδικασία οι οποίοι μάλιστα δεν έχουνε καμία εμπλοκή, δεν έχουνε ευθύνες για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα στον Άρη, για τα χρέη, να πάρουνε ένα βαρίδιο στην πλάτη τους, ο σωστός άνθρωπος , ο λογικός θα το απέφευγε δια ροπάλου.
Τα 25 εκ. αν τα κάναμε εμείς, θα ήμασταν υποχρεωμένοι να καθίσουμε και να παλέψουμε. Οι ευθύνες οι δικές μας δεν έχουνε φτάσει σε αυτό το σημείο. Οι ευθύνες είναι άλλων και ξέρουμε καλά ποιοι τα δημιουργήσανε. Πολύ δύσκολα κάποιος θα έμπαινε στην λογική να συμμετάσχει και να επωμιστεί το βάρος των 25 εκ. ευρώ. Εκτός κι αν κάποιος έχει στην άκρη 500 εκ.»

-Τα χρέη βαραίνουν προηγούμενους, υπάρχει σύνδεση με παρελθόν και είναι με παρουσία Ζαμπέτα αυτό λειτουργεί ανασταλτικά ή όχι;

«Όχι. Καταρχήν, τον κ. Ζαμπέτα δεν τον γνώριζα, τον βρήκα. Δεν τον πήρα από το χεράκι και τον έβαλα στην ΠΑΕ. Εκτιμάμε ότι πρέπει να είναι για συγκεκριμένους λόγους και προσπαθούμε να έχουμε μία συνεργασία με μοναδικό όφελος την βοήθεια του Άρη».

-Τίθεται θέμα συνεργασίας;

«Αποκλείεται αυτές οι σχέσεις να είναι αρεστές σε όλους. Υπάρχουν τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις διαφορετικές λογικές. Προσπαθούμε να είμαστε μια γροθιά για να είμαστε και ισχυροί προς τα έξω. Σίγουρα υπάρχουν διαφωνίες αλλά προσπαθούμε βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον του Άρη να είμαστε μία ομάδα και να συμφωνούμε. Άλλες φορές πετυχαίνει, άλλα όχι. Είμαστε όμως τέσσερα άτομα που δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας, ο καθένας έχει διαφορετική φιλοσοφία και σκέψη, οπότε είναι σαφές ότι θα υπάρχουν διαφωνίες. Ο Άρης έχει δεκάδες προβλήματα. Είτε λέγεται αγωνιστικό, είτε εμπορικό, είτε διοίκηση Πρωτοδικείου, είτε διοικούσα επιτροπή, είτε Λέσχη. Τα προβλήματα δεν λύνονται τόσο εύκολα. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Πάντα βάζουμε το συμφέρον του Άρη.

-Είναι τόσο αναγκαίο τελικά το Πρωτοδικείο; Δεχτήκατε πιέσεις από την ΚΜΑ;

«Δεχτήκαμε πιέσεις με μορφή συζήτησης. Αυτή την στιγμή όμως ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να μπαίνει σε διαδικασίες για να γίνονται Συνελεύσεις στο Βελλίδειο και ο καθένας να ανεβαίνει στο βήμα και να τρελαίνει τον κόσμο. Ο κόσμος έχει ξεφύγει από την λογική του. Είπαμε να… κολυμπήσουμε σε πιο ήρεμα νερά, να μην μπούμε σε διαδικασίες και περιπέτειες που ενδεχομένως χειροτερέψουν την κατάσταση στην ομάδα.

-Υπάρχει ταύτιση απόψεων με τους Φορείς;

«Ακόμα και εδώ υπάρχουν διαφωνίες. Το θέμα είναι πώς περνάνε προς τα έξω. Εφόσον κρατάμε τα στεγανά και ξέρουμε πώς θα χειριστούμε τα θέματα, τότε μπορούμε όλοι να λειτουργήσουμε καλύτερα»

-Τι έγινε εκείνο το βράδυ; Από το πουθενά εμφανίστηκε η προοπτική να διοικήσετε μαζί με τον κύριο Ζαμπέτα;

Ήταν ιδιαίτερη βραδιά. Δεν υπήρχε κανένα σκεπτικό από την πλευρά μας. Η κατάσταση είναι αλήθεια ότι είχε ξεφύγει. Τότε μας είχε δοθεί η ιδέα της επιτροπής οικονομικής βοήθειας γιατί οι ποδοσφαιριστές όλοι ήτανε σε πολύ δύσκολη κατάσταση και επειδή εγώ και ο Σταύρος βρεθήκαμε ποδοσφαιριστές καταλαβαίναμε επ ακριβώς τις δυσκολίες τους. Κάναμε τιτάνια προσπάθεια. Μαζέψαμε 80.000 ευρώ. Λέγαμε με τον Σταύρο να δώσουμε τα χρήματα στην ΚΜΑ και να απεμπλακούμε. Πηγαίνοντας τα χρήματα λοιπόν μας έπιασαν κάποια άτομα και μας είπανε να μπούμε να βοηθήσουμε. Υπήρχε πίεση αφόρητη. Αρνηθήκαμε και το εξηγήσαμε. Δεν έχουμε την εμπειρία να διοικούσαμε μία εταιρία, μία ΠΑΕ. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση γινότανε αφόρητη και τελικά αναγκαστήκαμε να πούμε το ναι για να βοηθήσουμε αυτό που αγαπάμε.

-Και μετά από αυτή την πίεση βουτήξατε στα βαθιά και να κουμαντάρετε ένα καράβι που έμπαζε…

«Όχι μπήκαμε μόνο στα βαθιά, αλλά είχε και καρχαρίες. Πάντα υπάρχουνε οι άνθρωποι που προσπαθούνε να δημιουργήσουνε προβλήματα. Όταν πήγαμε πρώτη φορά ΠΑΕ, η ΠΑΕ δεν είχε τηλέφωνα, προσωπικό να παραπαίει, παίκτες χωρίς ψυχολογία και λογική, προβλήματα σε καθημερινή βάση, προσφυγές, να χτυπάνε τα φαξ και να μην γνωρίζουμε τι χαρτιά έρχονται. Μιλάμε για μία κατάσταση αποσύνθεσης. Όσο μπορούσαμε και μπορούμε και τώρα το διαχειριζόμαστε. Ο κόσμος μπορεί να έχει κάποιες ενστάσεις. Το καλοκαίρι ο Άρης είχε ήδη βουλιάξει. Δώσαμε πολλές ώρες από τον χρόνο μας, αλλά δεν μας νοιάζει γιατί υπηρετούμε αυτό που αγαπάμε. Κληθήκαμε ξαφνικά να βρούμε προπονητή, να κάνουμε ομάδα, διακανονισμούς, να βρούμε λεφτά, χορηγούς, να οργανωθούμε σε χιλιάδες πράγματα.

-Τα καταφέρατε; Τι λες;

«Προσωπικά έχω την συνείδηση μου καθαρή. Το πιο σημαντικότερο είναι ότι είμαστε στα γραφεία γιατί αγαπάμε τον Άρη και θέλουμε να βοηθήσουμε. Δεν έχουμε στο μυαλό μας επ’ ουδενί να κάνουμε κακό στον Άρη. Όποιος τολμήσει να βουτήξει αυτή τη στιγμή το χέρι στο μέλι για κάτι που αφ9ορά τον Άρη είναι σαν να προδίδει ό,τι πιο όμορφο υπάρχει. Φυσικά κάναμε και λάθη»

-Πες μας ένα λάθος δικό σας;

«Ίσως δεν κάναμε μεγαλύτερο άνοιγμα στο αγωνιστικό κομμάτι. Μπήκαμε στην λογική να πάμε σε ένα ρόστερ με χαμηλά συμβόλαια. Φοβηθήκαμε. Απλά η κάθε σκέψη που περνάει αυτή τη στιγμή για όσους ασχολούνται έχει δύο όψης. Μέχρι τώρα όμως θεωρώ ότι πάμε αρκετά καλά».

-Ποιανού έργο είναι αυτή η ομάδα;

«Είναι έργο της ΠΑΕ Άρης. Έπαιξαν όλοι τον ρόλο τους. Ακόμα και ο κ. Κατσαβάκης και ο κ. Μιχαλήτσος».

-Ήτανε λάθος επιλογή ο Κατσαβάκης;

«Ήτανε ορθολογική λύση εκείνη την στιγμή. Είχε τα εχέγγυα να ηγηθεί μιας τέτοιας κατάστασης. Ήτανε λύση προσιτή στα οικονομικά δεδομένα. Πιστεύω ότι εκείνη την στιγμή ήτανε η καλύτερη στιγμή. Εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματα, δεν τα πήγε καλά»

-Τι δεν πήγε καλά; Φταίνε τα αποδυτήρια;

«Ο κ. Κατσαβάκης ήρθε σε έναν Άρη με πολλά προβλήματα και στο αγωνιστικό τμήμα. Οι παίκτες ήτανε επηρεασμένοι από την όλη κατάσταση στα διοικητικά. Πιστεύω πάντως ότι προσπάθησε με άναρχο τρόπο να πειθαρχήσει τα αποδυτήρια και αυτό πληρώσαμε».

-Η επιλογή Πασιαλή-Μπουγιουκλή έχει να κάνει με το οικονομικό ή με το υλικό;

«Ήτανε καθαρά θέμα ψυχολογίας. Κάναμε μία έρευνα αγοράς. Είδαμε ότι δεν υπήρχανε στην Ελλάδα αξιόπιστες λύσεις εκείνη την στιγμή και μετά από κουβέντα που έγινε μεταξύ των μελών της διοίκησης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι κοντά στην οικογένεια, μπορούσανε να πιάσουνε τον σφυγμό των παικτών, ξέραμε ότι οι δυνατότητες της ομάδας δεν ήτανε αυτές και εν τέλει φάνηκε πως κάναμε το σωστό»

-Είναι η ομάδα όπως την οραματιζόσαστε με βάσει δυναμική ρόστερ; Ή ήτανε το πρόσκαιρο της αλλαγής ψυχολογίας;

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το μέλλον. Αυτά τα δύο παιχνίδια μας άφησαν μια ευχάριστη εικόνα, ορισμένοι ποδοσφαιριστές απέδειξαν ότι δεν είναι καμένα χαρτιά όπως θεωρούσαν κάποια αλλά έχουν τα φόντα να ηγηθούνε της προσπάθειας. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ωστόσο ύπουλο. Πρέπει να έχουμε ισορροπία σκέψης. Είναι χαρά μας να ηγούνται το ποδοσφαιρικό τμήμα δύο άνθρωποι από την οικογένεια και διακρίνουμε πλέον χαμογελαστά πρόσωπα, έχουνε ψυχολογία και νομίζω έχουμε κάνει ένα ιδανικό κλίμα το οποίο πρέπει να έχει ο Άρης.

-Όταν βλέπεις τον Άρη των έξι πρώτων αγωνιστικών και βλέπεις ότι η ομάδα είναι προβληματική και βλέπεις μετά τον Άρη της 7ης αγωνιστικής λες δεν έχει σχέση με αυτό που έβλεπα. Πως άλλαξε αυτή η εικόνα;

«Ο Άρης ήτανε μία καινούργια ομάδα. Ήτανε λογικό να μην μπορεί ο προπονητής να πάρει το 100%. Χτίστηκε μια ομάδα από την αρχή. Ήτανε δύσκολο. Ίσως αυτό το ξεπεράσαμε σταδιακά και τώρα οι παίκτες νιώθουνε πιο ελεύθεροι και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο

-Τι μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα;

«Όταν μία ομάδα είναι καινούργια, χτίζεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες χάνεται η ισορροπία. Δεν υπήρχε ισορροπία στην ομάδα. Αυτό που έγινε με τον Πλατανιά πιθανόν το βρούμε μπροστά μας. Αυτό πρέπει να μας κάνει δυνατούς. Να ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει η ομάδα σιγά σιγά να κερδίσει την εμπιστοσύνη να βγεις το γήπεδο να παίξει αυτό που ξέρει. Θεωρώ πως είναι μια ομάδα που μπορεί να δώσει πράγματα, υπάρχουν ικανοί παίκτες, Έλληνες παίκτες που έχουν ταλέντο και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας.

– Πολλοί λένε πως καλές οι εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά με τη Βέροια θα φανεί «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος». Συμφωνείτε με αυτό;

«Αν δεν κερδίσουμε τη Βέροια, οι εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα ξεχαστούν αμέσως. Πιστεύω πως η ομάδα θα βρει την ισορροπία της και θα είναι αυτή που πρέπει να είναι»

– Οι μεταγραφές πως έγιναν;

Οι μεταγραφές έγιναν με τη λογική που λειτούργησε η ΠΑΕ. Υπήρχε ένας σκάουτερ για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες, ο κύριος Βλαχόπουλος και ο κύριος Μιχαλήτσος γα τους παίκτες από το εξωτερικό. Πάντοτε αυτά τα πράγματα γίνονται με συνεργασία, αυτή ήταν άψογη. Συνεργάστηκε με τον κύριο Κατσαβάκη ο κύριος Μιχαλήτσος, στις περιπτώσεις ξένων παικτών. Μεγάλη βαρύτητα έπαιξε ο κύριος Βλαχόπουλος με τη λίστα των Ελλήνων παικτών. Έτυχε να φύγουμε από τα γραφεία στη 1 το βράδυ για να βλέπουμε dvd με παίκτες.

– Για την επιλογή του Αγκάνθο;

Η αγωνία του κόσμου το καλοκαίρι ήταν για το σέντερ φορ. Περάσαμε από χίλια κύματα, προτιμήσαμε να χάσουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

-Υπάρχουν περιθώρια για μεταγραφικό σχεδιασμό τον Ιανουάριο. Το ταμείο αντέχει;

Το ταμείο δεν αντέχει, αλλά πάντοτε υπάρχει λογική ότι ?Άρης είσαι?. Θα βρεις ένα τρόπο από τη στιγμή που θες να προχωρήσει η ομάδα. Καταρχήν αυτό που ξέρουμε είναι πως ο Άρης και άλλες 5 ομάδες που έχουν το πρόβλημα, έχουν το δικαίωμα για μία μεταγραφή Έλληνα παίκτη κάτω των 24. Συνεργάζονται για αυτό ο κύριος Μιχαλήτσος με τον κύριο Βλαχόπουλο και όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε τη καλύτερη δυνατή επιλογή.

– Ο Άρης οικονομικά τη χρονιά θα τη βγάλει; Υπάρχει λόγος να σκάσει ο Άρης κατά τη διάρκεια της σεζόν;

Καταλυτικό ρόλο θα παίξει η υπόθεση με το άρθρο 99. Περιμέναμε έντονη δραστηριότητα από παλιούς παράγοντες του Άρη, αλλά εισπράτταμε μόνο αρνήσεις. Περιμέναμε περισσότερα διαρκείας, αλλά καταλαβαίνουμε ότι και ο κόσμος έχει τα δικά του προβλήματα. Με τον καιρό είδαμε ότι το πράγμα πάει να ξεφύγει. Έτσι επανήλθε λοιπόν το θέμα με το άρθρο 99. Πιστεύω πως αν το άρθρο 99 λειτουργήσει, τότε σε 5 χρόνια ο Άρης θα είναι βιώσιμη ΠΑΕ.

Εδώ είναι δίκοπο μαχαίρι. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι σε πια κατάσταση είναι η ομάδα. Νοικοκυριό και το τελευταίο ευρώ στην ΠΑΕ έχει αξία. Τα τελευταία χρόνια είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ με 100 μεταγραφές να έρχονται και 100 παίκτες να φεύγουν. Εμείς έχουμε τη λογική ότι όποιος έρχεται στην ομάδα, θα πρέπει να σέβεται την ομάδα. Δυστυχώς αυτοί που διοικούσαν πριν έκαναν την ομάδα αναξιόπιστη. Εμείς θέλουμε να σεβόμαστε τα λεφτά που έρχονται στα ταμεία.

– Αν προχωρήσει το άρθρο 99 θα είναι λιγότεροι οι κίνδυνοι για να μπείτε σε μια διοίκηση πρωτοδικείου;

Το να είσαι κάτω από το σήμα του Άρη και να βοηθάς την ομάδα, το συναίσθημα είναι πολύ έντονο. Αν μπει η ομάδα στο άρθρο 99 και υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες θα δούμε διαφορετικά τα πράγματα.

– Αν η ομάδα δεν μπει στο άρθρο 99, υπάρχει plan Β;

Πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια, ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν την δυνατότητα οικονομικά θα πρέπει να βοηθήσουν. Πιστεύω όμως πως δεν θα γίνει, γιατί ενδιαφέρει κι άλλες ομάδες το άρθρο 99. Υπάρχει και μία συνάντηση στη Λίγκα και το θέμα είναι στο νούμερο 2 της ημερήσιας διάταξης. Πιστεύω πως το κράτος έχει τη βούληση να μην διαλυθεί καμία ομάδα αυτή τη στιγμή. Εμείς δεν θέλουμε να μην πληρώνουμε, αλλά ζητάμε απλά την επιμήκυνση των πληρωμών για να είμαστε κι εμείς σωστοί σε αυτούς που χρωστάμε.

-Ποιες ρυθμίσεις χάνονται;

Έχουμε πληρώσει το νόμο Ορφανού, ενώ για το άρθρο 44
είναι εκτός λογικής αυτά που λέει ο κύριος Σκόρδας, Δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή στον Άρη. Με τα λεγόμενα του δημιουργεί προβλήματα στον Άρη.

-Ο έλεγχος ξεκίνησε, πιστεύεις ότι θα βγει κάτι;

Το χειρίζεται αποκλειστικά η ΚΜΑ, αυτό που ξέρω είναι πως θα υπάρχει έλεγχος. Αν βρεθούν πράγματα πιστεύω πως θα πάρουν όλα το δρόμο του νόμου.

-Τι κλίμα εισπράττετε από τον κόσμο;

Ο κόσμος νιώθει προδομένος τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός. Είναι εύλογο αυτό. Αλλά πάντα στέκεται κοντά στην ομάδα, κάναμε 5.000 διαρκείας από δύσκολες συνθήκες. Κατανοεί τα προβλήματα. Ο Άρης έχει μεγάλη ιστορία και τεράστιο λαό.

-Σκέφτηκε ποτέ ο Αλέκος Κατσιαούνης να παρατήσει όλο αυτό που άρχισε από τον περασμένο Ιούνιο;

Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να τα παρατήσω. Η αγάπη για το σύλλογο είναι τεράστια. Θα είμαι πιστός στο σύλλογο και μακάρι σύντομα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, να έρθει ένας επενδυτής και τότε μπορώ να αποχωρήσω ήσυχος.

Πάντοτε υπάρχουν χώροι για άτομα που έχουν την ικανότητα να έρθουν στην ΠΑΕ. Έχουμε αρκετά καλή συνεργασία με την ΚΜΑ. Είμαστε κοντά, αλλά τα προβλήματα είναι πολλά και προσπαθούμε όλοι κάτω από τη σημαία του Άρη πως πρέπει να βρούμε λύσεις.

-Είναι εύκολο ένας επενδυτής να έρθει στον Άρη;

Αν ο Άρης βγάλει την υγεία που πρέπει να βγάλει, τότε μπορεί να έρθει ένας επενδυτής. Γιατί είναι μια ομάδα που έχει έσοδα και μπορεί να γίνει ελκυστική αν δεν χρωστάει.

To Top