Ηρακλής: “Παιδικό όνειρο ο Άρης”!

Ο Ανδρέας Ηρακλής, είναι ένας παίκτης στον οποίο στήριξε πολλά ο Άρης για την φετινή χρονιά. Ο τραυματισμός του όμως κατά την διάρκεια του αγώνα με τη Ρόμα και το χειρουργείο στο γόνατο τον κράτησαν μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της αποθεραπείας του στην Αθήνα, ο 23χρονος αμυντικός των κίτρινων επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του δράση και εξομολογείται το πώς κύλησαν αυτοί οι μήνες, τι είναι ο Άρης γι αυτόν, ενώ παράλληλα κάνει και τις προβλέψεις του για τον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στην πρώην και την νυν ομάδα του.

Πως κύλησαν αυτοί οι μήνες μακριά από την ομάδα και τις προπονήσεις;

«Αρχικά η ψυχολογία μου ήταν κακή, μέχρι να το δεχτώ ότι τραυματίστηκα. Είναι δύσκολο να κάνεις κάθε μέρα θεραπεία, να μην πατάς γήπεδο, να μην παίζεις μπάλα. Τώρα όμως επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη μετά το πρώτο στάδιο της αποθεραπείας μου στην Αθήνα, μπαίνω σε ρυθμό σιγά και όλα θα είναι καλύτερα».

Πότε επιστρέφεις;

«Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Ο γιατρός μου λέει ότι πρέπει να περάσουν πέντε μήνες, αλλά εγώ θέλω να επιστρέψω νωρίτερα. Θα φανεί σύμφωνα με αυτά που κάνω στο γυμναστήριο το πότε θα είμαι έτοιμος».

Πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος νωρίτερα από αυτά που λέει ο γιατρός;

«Θέλω να πιστεύω ότι θα επιστρέψω νωρίτερα. Θέλω να είμαι έτοιμος το γρηγορότερο».

Τι ήταν αυτό που σου έλειψε περισσότερο αυτό το διάστημα της απουσίας σου;

«Μου έλειψαν πολλά πράγματα. Το ποδόσφαιρο, οι συμπαίκτες μου, η ομάδα, οι προπονήσεις, ακόμα και η κούραση και η πίεση. Όταν δεν μπορείς να αγωνιστείς όλα σου λείπουν».

«Παρακολούθησες το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό. Έχεις ξαναδεί την ομάδα σου να αγωνίζεται στην Αθήνα, αλλά στο Βικελίδης πρώτη φορά. Πώς σου φάνηκε η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Άρη;

«Είναι η πρώτη φορά που ήρθα στο Βικελίδης. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία. Με 17 χιλιάδες κόσμο τα παιδιά έδειξαν παραπάνω πράγματα και προσπάθησαν περισσότερο. Μακάρι να είναι σε κάθε παιχνίδι έτσι το γήπεδο γεμάτο. Χρειαζόμαστε τη στήριξη των φιλάθλων».

Στο μεσοδιάστημα της απουσίας σου υπήρξε και μια αλλαγή προπονητή. Πιστεύεις ότι αυτό βοήθησε στην άνοδο της απόδοσης της ομάδας και στην αλλαγή της ψυχολογίας;

«Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν ήμουν μέσα στην ομάδα αυτό το διάστημα όποτε δεν μπορώ να ξέρω ώστε να εκφράσω την άποψή μου».

Η πρόταση του Άρη και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Πριν από 5 περίπου μήνες και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου 2012, ο Ανδρέας Ηρακλής ντύνεται στα κίτρινα, υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Ο ίδιος μας αποκαλύπτει τα συναισθήματα του τη στιγμή που του έγινε η πρόταση αλλά αναφέρεται και στο παιδικό του όνειρο το οποίο πήρε σάρκα και οστά με την έλευσή του στους κίτρινους.

Το καλοκαίρι όταν σου έγινε η πρόταση για μεταγραφή στον Άρη το σκέφτηκες ‘η είπες αμέσως το ναι;

«Να το σκεφτώ; Φυσικά και είπα το ναι κατευθείαν και ίσα ίσα τρελάθηκα από τη χαρά μου με την προοπτική του να αγωνιστώ στον Άρη»

Τι είναι ο Άρης για σένα;

«Είναι μια τεράστια ομάδα, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα Είναι πιστεύω ένα σκαλοπάτι για μένα. Έπαιζα τόσα χρόνια σε μικρές κατηγορίες. Το να έρθω στον Άρη ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα»

Ήταν όνειρό σου να αγωνιστείς στον Άρη;

«Ναι ήταν όνειρο ζωής. Από μικρό παιδί ήθελα να παίξω στον Άρη».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Ανδρέα Ηρακλή στο sport2310.gr πατώντας εδώ

To Top