ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάουρο Πόι: “Θέλω να μείνω, να οδηγήσουμε τον Άρη στη Σούπερ Λίγκα…”

Ποδοσφαιριστής «πολυτέλεια» για την κατηγορία, έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του τα τελευταία δύο χρόνια, να κερδίσει στο έπακρο την εκτίμηση του κόσμου του Άρη, παρά το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίζονται στην Γ΄ Εθνική. Ο λόγος, φυσικά, για τον Μάουρο Πόι, ο οποίος εμπνέει μία απύθμενη εμπιστοσύνη, όχι μόνο με τον τρόπο που αγωνίζεται, αλλά κυρίως με τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει.

Η επιθυμία του να παραμείνει στον Άρη και την επόμενη σεζόν, δεδομένη, όπως τονίζει στην «Arena Press»:

«Ίσως είναι ακόμα νωρίς για να συζητήσουμε με κάποιον από την διοίκηση για το θέμα της παραμονής, ωστόσο, θέλω να μείνω. Έπαιξα δύο χρόνια στη Γ΄ Εθνική και θέλω να βοηθήσω τον Άρη, ακόμα περισσότερο. Είχα μία καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς κάτι που με βοηθάει, ώστε να παίξω κι άλλα χρόνια σε καλό επίπεδο. Μπορώ να βοηθήσω και από τη στιγμή που το θέλω, ελπίζω να γίνει πράξη».

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα. Τι θα μείνει στο μυαλό σου από τα δύο χρόνια αυτά;

«Σίγουρα έμαθα κάτι. Ότι κανένα πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Ακόμα και η τρίτη κατηγορία. Το διαπιστώσαμε, άλλωστε, την προηγούμενη χρονιά που αγωνιστικά δεν τα καταφέραμε».

Τι άλλαξε φέτος και ο Άρης έχει παρατηρήσει αυτή την αξιοσημείωτη αλλαγή στο αγωνιστικό κομμάτι;

«Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό. Σίγουρα είναι μεγαλύτερης κατηγορίας. Υπάρχει πληθώρα εναλλακτικών επιλογών για τον κ. Αναστόπουλο και νομίζω ότι αυτό έκανε την διαφορά. Είμαστε όλοι ισάξιοι. Έχει αποδείξει ο καθένας ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον άλλον».

«ΜΑΣ… ΠΟΝΕΣΕ Η ΗΤΤΑ»

Εξ΄αρχής, το ματς με την Δόξα Δράμας, είχε τις δικές του ιδιαιτερότητες. Οι «κιτρινόμαυροι», γνώριζαν πως πρέπει να κερδίσουν, κυρίως γιατί το απαιτούσε ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός, καθώς το βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο και απασχολούσε μόνο τους Δραμινούς:

«Ήταν η μοναδική μας ήττα στο πρωτάθλημα και όπως είναι λογικό μας… πόνεσε. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που θέλαμε τη νίκη κόντρα στην Δόξα Δράμας. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά πετύχαμε μόνο δύο γκολ. Σχεδόν διπλάσιο αριθμό».

Έμεινες ικανοποιημένος από την απόδοσή σου από το ματς, στο οποίο σκόραρες κιόλας;

«Το ήθελα αυτό το γκολ. Γενικότερα έχω μείνει ικανοποιημένος από τη φετινή σεζόν. Μπορεί να μην είχα τον αριθμό των τερμάτων, τον περυσινό, αλλά η δουλειά μου φέτος ήταν διαφορετική. Είμαι χαρούμενος, περισσότερο γιατί κέρδισε η ομάδα».

Συζητάτε στα αποδυτήρια τα εξωαγωνιστικά ζητήματα;

«Δεν γίνεται να μην μας απασχολεί. Έχουμε, όμως, εμπιστοσύνη στην διοίκηση, οπότε απλά θα περιμένουμε. Ελπίζω να ολοκληρωθεί σύντομα η εκκαθάριση. Δεν τα γνωρίζω πολύ καλά, αλλά αγωνιούμε κι εμείς».

Ένας επιπλέον λόγος που θέλει ο Μάουρο Πόι να παραμείνει στον Άρη, είναι και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Αργεντινός, άριστος επαγγελματίας και οικογενειάρχης, απολαμβάνει την παρουσία του στην πόλη, στην οποία έχει προσαρμοστεί πλήρως με την οικογένειά του, την σύζυγό του Γκιγιερμίνα και τον λίγων ετών γιό τους, Μπέντζαμιν:

«Μας αρέσει η πόλη πάρα πολύ. Όποτε έχουμε την ευκαιρία εκδράμουμε στην Χαλκιδική για λίγες στιγμές χαλάρωσης, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει. Το απολαμβάνει ιδιαίτερα ο μικρός. Του αρέσει πολύ η θάλασσα».

To Top