ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αποκαλυπτικός Μπιμπισίδης στο PRESSARIS: “Η αγωνία των παικτών, oι ίντριγκες και τα αλληλομαχαιρώματα…”!

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων από την διοίκηση Σρεφανίδη για το τι μέλλει γενέσθαι με την “επόμενη μέρα” του Άρη, ο τεχνικός σύμβουλος του ποδοσφαιρικού τμήματος της φετινής μαρτυρικής χρονιάς, Κυριάκος Μπιμπισίδης, μίλησε στο PRESSARIS για τα θέματα που “καίνε” αυτή την περίοδο τον σύλλογο.

Του Νίκου Οικονόμου

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη αναλύει τα αίτια της φετινής τραγικής χρονιάς και όχι μόνο, τοποθετείται κατηγορηματικά γύρω απο το θέμα της αγοράς άλλου ΑΦΜ, ενώ δεν διστάζει να υποστηρίξει το ποιο θα πρέπει να είναι το άμεσο μέλλον του συλλόγου.

Κ. Μπιμπισίδη, υπάρχει μία στασιμότητα στον Άρη το τελευταίο διάστημα όσο αναφορά τις εξελίξεις στο αγωνιστικό κομμάτι. Έχετε κάποια ενημέρωση για το δικό σας μέλλον στον σύλλογο αλλά και των συνεργατών σας;

“Είναι γεγονός ότι κινούμαστε μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας. Έχουμε ολοκληρώσει από την περασμένη Παρασκευή τις προπονήσεις και άπαντες περιμένουμε νεότερα. Είτε εμείς που βρισκόμαστε στο τεχνικό τιμ είτε οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του να γνωρίζουμε και επίσημα το τι μέλλει γενέσθαι και με τον σύλλογο αλλά και εμάς”.

Πως κρίνεται το “πάγωμα” των εξελίξεων τόσο στο διοικητικό κομμάτι όσο και στο καθαρά αγωνιστικό;

“Είναι τρομερά κακό για τον Άρη και το μέλλον του να υπάρχει μία τέτοια καθυστέρηση. Δεν ξέρουμε τι περιμένει τον σύλλογο στο εγγύς μέλλον και αυτό είναι λογικό να προκαλεί ανησυχία τόσο στις τάξεις των φιλάθλων όσο και σε εμάς. Περνούν οι μέρες και η αγωνία φουντωνει όλο και πιο πολύ”.

Παρότι ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις πως αφουγκράζεστε εσείς ο ίδιος το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και κυρίως στους ποδοσφαιριστές αυτής;

“Είναι προς τιμήν των ποδοσφαιριστών που μέσα απο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας επιμένουν να περιμένουν τις εξελίξεις στον Άρη. Νιώθουν ανασφάλεια και είναι κάτι που εγώ και οι συνεργάτες μου αντιλαμβανόμαστε συνεχώς μέρα με την μέρα. Ακόμα και τώρα που οι προπονήσεις τελείωσαν. Σε κάθε επαφή μας με τους ποδοσφαιριστές αφουγκραζόμαστε την αγωνία τους είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσεις. Είναι κρίμα γιατί πολλά από αυτά τα παιδιά αποτελούν την κληρονομιά του Άρη. Αυτά τα παιδιά είναι που θα καταφέρουν να επαναφέρουν τον σύλλογο και είναι αμαρτία να χαθούν με οποιοδήποτε τρόπο”.

Είστε θετικός στο να συνεχίσεται στον σύλλογο και τη νέα χρονιά εφόσον σας κατατεθεί από την διοίκηση μία τέτοια πρόταση;

“Είναι δύσκολο να μιλήσουμε από τώρα για οποιαδήποτε υποθετική εξέλιξη του μέλλοντος. Σίγουρα, όμως, μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα πως οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Άρη απέδειξαν τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας με κάθε κόστος και όποτε τους ζητηθεί. Πρωταρχικό μέλημα όλων αλλά και δικό μου φυσικά είναι να υπάρξει ένα πλάνο και ένας προγραμματισμός πάνω σε βάσεις σταθερές. Τότε ναι, θα βρεθούμε όλοι δίπλα στον σύλλογο”.

Τι έφταιξε και ο Άρης φέτος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του και να σώσει στο τέλος την παρτίδα;

“Όταν μία ομάδα “χτίζεται” ο προγραμματισμός της ξεκινά από το καλοκαίρι. Το φετινό καλοκαίρι για τον Άρη ήταν γεμάτο λάθη. Και για να ζητάμε  αποτελέσματα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι κατά τη διάρκεια της σεζόν θα πρέπει να έχουμε από πίσω μία διοίκηση σταθερή και με πλάνο.

Δεν μπήκαν οι σωστές βάσεις, είναι γεγονός, ωστόσο και τίποτα δεν διορθώθηκε ως όφειλε στην πορεία. Λάθη δεν έγιναν μόνο στην αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αλλαγές προπονητών, διοικήσεων. Μέσα σε αυτό το κλίμα αμφισβήτησης δεν μπορείς με τόση ευκολία να περιμένεις αποτελέσματα. Και πόσο μάλλον στον φετινό Άρη που ήταν επιτακτική ανάγκη τα θετικά αποτελέσματα”.

Επωμίστηκαν το βάρος οι ποδοσφαιριστές;

“Αναμφισβήτητα και το επωμίστηκαν. Το βάρος έπεσε σε αυτούς χωρίς να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι. Το καλοκαίρι αποχώρησαν ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν τον κορμό της ομάδας την προηγούμενη χρονιά. Στην θέση τους ήρθαν νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά και ταλέντο, αλλά υστερούσαν σε κάτι.

Δεν είχαν την προαπαιτούμενη εμπειρία για να αντέξουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της φετινής χρονιάς. Ίσως δεν στηρίχθηκαν όσο έπρεπε, όμως έκαναν ότι μπορούσαν και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι αυτό”.

Πως ακούστηκαν στα αυτιά σας τα σενάρια περί αγοράς άλλου ΑΦΜ;

“Από την αρχή ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος σε μία τέτοια κίνηση κι ευτυχώς που προς το παρόν δεν έχουν μετουσιωθεί σε πράξη αυτά τα σενάρια. Δεν ειναι λύση αυτή για τον Άρη. Θα προκαλούσε αναταράξεις στις τάξεις των φιλάθων και είναι απόλυτα λογικό. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε όλοι στην οικογένεια του Άρη είναι να αποτάξουμε επιτέλους τις ίντριγκες και να σταματήσουμε επιτέλους τα αλληλομαχαιρώματα.

Αυτά μας οδήγησαν εδώ όχι μόνο φέτος αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Η εικόνα του φετινού Άρη δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Υπήρξε πολλές φορές στο παρελθόν. Σύμπνοια και αλληλεγγύη. Αυτά χρειαζόμαστε όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην οικογένεια του συλλόγου για να πάμε μπροστά τον σύλλογο”.

Φούτμπολ Λιγκ ή Φούτμπολ Λιγκ 2;

“Από την στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει κι επίσημα τι επιπτώσεις θα έχει ένας εθελούσιος υποβιβασμός στη Φούτμπολ Λιγκ 2, θεωρώ ότι ο Άρης πρέπει να αγωνιστεί στη Φούτμπολ Λιγκ. Το να παραμείνει, όπως ακούγεται ότι θα ισχύσει για 3 χρόνια στη Φούτμπολ Λιγκ 2 υποχρεωτικά, μπορεί να αποτελέσει καταστροφικό για τον Άρη. Μόνο υπό την “σκεπή” ενός επενδυτή μπορεί να αποφέρει καρπούς αυτή η εκδοχή.

Προσωπικά θεωρώ πως  ένα μπάτζετ κοντά στα 2 με 2,5 εκ. ευρώ για τη νέα χρονιά θα μπορέσει να επαναφέρει τον Άρη στην Ά Εθνική. Και τότε να επικεντρωθεί η εκάστοτε διοίκηση στο να γίνει ένας προγραμματισμός σωστός για την εξόφληση των χρεών του προς το δημόσιο ή τρίτους”.

Υπάρχει φως στην άκρη αυτού του σκοτεινού τούνελ που ακούει στο όνομα Άρης;

“Φυσικά και υπάρχει. Ο  Άρης οφείλει να “χτιστεί” από την αρχή. Όπου κι αν επιλέξει να αγωνιστεί την νέα χρονιά, με όποιους ανθρώπους και να έχει στο τιμόνι του. Αυτό είναι το ζητούμενο και άνω σε αυτό να επικεντρωθούμε όλοι”.

To Top