Αποκαλυπτικός ο Σαρρής στο PRESSARIS για το άρθρο 99, τον Άρη, τις συμφωνίες με τους παίκτες και την απειλή της… κερκόπορτας!

Το μεγάλο στοίχημα των νομικών του Άρη αναφορικά με την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 συνεχίζεται. Η απόφαση της περασμένης Παρασκευή που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του τελικού στόχου, δημιουργεί νέα δεδομένα για τις ομάδες που θέλουν τον ακολουθήσουν. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα εμπόδια με κυριότερο αυτό της ΕΠΟ.

Τo PRESSARIS ζήτησε την άποψη του Γιώργου Σαρρή, προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο οποίος έδωσε σαφέστατες απαντήσεις σχετικά με το θέμα που «καίει» τους κίτρινους και τον κόσμο τους.

«Στον Άρη θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα 15-20 ημερών για να αποφασίσει τι θέλει»  τόνισε ο κ. Σαρρής προχωρώντας σε λεπτομέρειες.

«Η θέση της ομοσπονδίας θα δημοσιοποιηθεί στην συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα πλην του ποδοσφαίρου. Οι κινήσεις του Άρη στα πολιτικά δικαστήρια είναι πέραν της δικής μας αρμοδιότητας. Εμάς μας ενδιαφέρει το κομμάτι των ποδοσφαιριστών. Πριν από δυο μέρες είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον κ Σκόρδα και του επεσήμανα τη θέση της ΕΠΟ. Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το μνημόνιο των 45 δόσεων για τους έλληνες ποδοσφαιριστές. Εφόσον καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τους παίκτες Έλληνες και ξένους για περισσότερες δόσεις, η ΕΠΟ και ο ΠΣΑΠ δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα» υποστήριξε με έμφαση ο πρόεδρος της ΕΠΟ και συνέχισε:

«Με παρέμβαση δική μας στην FIFA μπλοκάραμε τους ξένους ποδοσφαιριστές από την επιβολή ποινών και τις κυρώσεις που θα μπορούσε να έχει μια ομάδα που δεν έχει καταβάλει τα χρήματα που όφειλε. Η FIFA παράλληλα θα δέχεται τις αποφάσεις για τους διακανονισμούς που εμείς προτείνουμε, άρα ο Άρης οφείλει στις επόμενες ημέρες να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη γραμμή».

Ο κ. Σαρρής δεν έκρυψε ότι υπάρχουν ομάδες από την δεύτερη κατηγορία που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την υπόθεση του Άρη, μια πτυχή που μπορεί να λειτουργήσει ως “κερκόπορτα”. «Είναι βέβαιο πως η ομάδα που θα χάσει την άνοδο στα πλει-οφ της Φούτμπολ Λίγκ θα κινηθεί κατά του Άρη. Ήδη το επεξεργάζονται και είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι όποιος έχει συμφέρον θα το πράξει».

To Top