Αποκαλυπτικός Φατί για κρίση και επενδυτές – Μπόλονι: «Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε για μεταγραφές»!

Παραμονές του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης Ρικάρντο Φατί και Λάσλο Μπόλονι συμμετείχαν σε ένα… «ντέρμπι» διαφορετικό, «προσκεκλημένοι» από την έγκυρη και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας της Γαλλίας «Le Nouvel Observateur». Ο πρώτος Γάλλος, ο δεύτερος με σημαντική προϋπηρεσία στο γαλλικό πρωτάθλημα… Ένα άτυπο αποκαλυπτικό… «ντέρμπι», πριν το ντέρμπι, με αφορμή τις συνέπειες που έχει φέρει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δηλώσεις τους αποκαλυπτικότατες!

«Στην Ελλάδα, ακόμα και το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας» γράφει η γαλλική εφημερίδα και κάνει μια αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί: «Σύμφωνα με αναφορά της παγκόσμιας ένωσης ποδοσφαιριστών (FIFpro) τα δύο τρία των παικτών πληρώνονται καθυστερημένα στην Ελλάδα, ένα τρίτο αυτών περιμένουν έξι μήνες για να πληρωθούν! “Από τους 22 παίκτες ενός αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος, οι 15 δεν πληρώνονται στην ώρα τους, δύο από αυτούς δεν έχουν πληρωθεί για έναν χρόνο”, σχολίασε στέλεχος της FIFpro».

Στη συνέχεια φιλοξενούνται οι δηλώσεις των Φατί και Μπόλονι. Άκρως αποκαλυπτικοί και οι δυο!

«Την περσινή χρονιά είχαμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη και πληρωθήκαμε κανονικά. Από φέτος, αρχίσαμε να νιώθουμε την κρίση. Πληρωνόμαστε με 5.000, 7.000 και 10.000 ευρώ. Ευχαριστώ τον Θεό, που είχα κάποια χρήματα στην άκρη και μου επιτρέπουν να ζω καλά» είπε από την πλευρά του αρχικά ο Φατί.

Σχετικά με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική πραγματικότητα, ο Γάλλος μέσος τόνισε ότι: «Οι Έλληνες παίκτες είναι περισσότερο συνηθισμένοι, ξέρουν την κατάσταση της ομάδας και της χώρας. Οι ξένοι έχουν προτεραιότητα στις πληρωμές. Και Έλληνες και ξένοι παίκτες πήγαν στη FIFA να σπάσουν τα συμβόλαιά τους, γιατί δεν έχουν πληρωθεί για έναν χρόνο. Δεν ξέρω πως καταφέρνουν να ζουν».

Ο Φατί χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο επιβιώνουν οι ποδοσφαιριστές στην ελληνική Σούπερ λίγκα: «Αναπόφευκτα, αυτή είναι η πρώτη κουβέντα. “Πληρώθηκες; Πως;”. Για κάποιους είναι πραγματικό πρόβλημα. Ελέγχουν που θα ξοδέψουν. Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις ποδοσφαιριστές να προσέχουν τι θα πληρώσουν για την βενζίνη ή το εστιατόριο».

Ο μέσος των κίτρινων… επικοινωνεί το θέμα με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ και στους Γάλλους, τονίζοντας ότι: «Αναζητούν επενδυτές στο εξωτερικό. Είναι κοντά σε μια συμφωνία. Ελπίζω να γίνει. Όπως και να έχει, δεν μπορεί να με συγκρατήσει αυτό. Νομικά, όλοι μπορούμε να πάμε στη FIFA, αν θέλουμε να σπάσουμε το συμβόλαιό μας».

Μπόλονι: «Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε για μεταγραφές»!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις και του προπονητή του ΠΑΟΚ Λάσλο Μπόλονι… «Από την αρχή της χρονιάς βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί. Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε για μεταγραφές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος προπονητής υπογραμμίζοντας ότι: «Μετά έπρεπε να μειώσουμε το μπάτζετ για να βρούμε ισορροπία. Αποχωριστήκαμε  τα μεγάλα συμβόλαια, πουλήσαμε  παίκτες. Τώρα οι παίκτες μπορούν και πληρώνονται. Η ομάδα πήρε ένα αγωνιστικό ρίσκο, αλλά τώρα μπορούμε να υπάρχουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και η ΟΥΕΦΑ μας αντιμετώπισε  σαν παράδειγμα».

Κλείνοντας, ο Μπόλονι αποκαλύπτει ότι: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο χρέος, αλλά ο ιδιοκτήτης του ανοίγει το πορτοφόλι όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ο Παναθηναϊκός έχει – μέσα σε σκιές – μια υγιή οικογένεια και ξέρουμε όλοι ότι αν υπάρξουν μεγάλα προβλήματα, θα δώσουν χρήματα».

To Top