Αυτό το κάστρο θα μείνει απόρθητο! (photostory & videos)

Αυτό το κάστρο δε θα πέσει ποτέ. Ποτέ! Πριν από ακριβώς 365 ημέρες, στις 15 Φεβρουαρίου 2011 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Άρης έδινε την τελευταία του ευρωπαϊκή παράσταση -μέχρι την επόμενη- στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο ναό του ποδοσφαίρου, που επί 42 συναπτά έτη αποτελεί απόρθητο φρούριο για οποιονδήποτε επίδοξο… κατακτητή.

Τέτοιοι πέρασαν ουκ ολίγοι την περσινή σεζόν. Η υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης, η μόνιμη πρωταθλήτρια Νορβηγίας Ρόζενμποργκ, μία από τις καλύτερες ομάδες της Μπουντεσλίγκα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, καθώς επίσης η Αούστρια Βιέννης και η Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ, ωστόσο καμία δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στην έδρα του τον Άρη.

Αποκορύφωμα; Το… φρένο που πάτησε στο Χαριλάου πέρσι τέτοια μέρα και η «διαστημική» Μάντσεστερ Σίτι, στον πρώτο αγώνα για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ .Μια ομάδα που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στον κόσμο, με παίκτες όπως ο Αργεντινός Κάρλος Τέβες, ο οποίος σήμερα δε χωράει στην Σίτι αλλά αξίζει μόνος του δέκα φορές το μπάτζετ ολόκληρου του Άρη…

Τελικό αποτέλεσμα; 0-0, με τους «κίτρινους» του Γιάννη Μιχαλήτσου να νιώθουν αδικημένοι από το αποτέλεσμα, αφού σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (αποκορύφωμα το σουτ του Νέτο στο 66′, που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Χαρτ) θα μπορούσαν να σκοράρουν και να… γκρεμίσουν το γεμάτο με περισσότερους από 23.000 οπαδούς «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αυτό παραδέχτηκε και ο προπονητής των «πολιτών», Ρομπέρτο Μαντσίνι, απονέμοντας τα εύσημα στον Άρη και στους οπαδούς του, οι οποίοι όπως είπε δημιούργησαν κάτι το… εξωπραγματικό.

Αλήθεια είναι πως το παρελθόν σε κάνει να πεισμώνεις για ένα ακόμη πιο ένδοξο μέλλον, διότι όποιος ζει μόνο με τις αναμνήσεις δε ζει. Απλώς υπάρχει.

Στόχος και προσδοκία όλων, να γραφτούν από εδώ και πέρα ακόμη πιο σημαντικές σελίδες, αλλά φάρο θα αποτελούν αυτές οι στιγμές…

Για την ιστορία, να θυμηθούμε τις συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Σακάτα, Τόχα, Νέτο (88′ Καστίγιο), Μπομπαντίγια (71′ Τσέζαρεκ).
Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Μπόατενγκ, Μπάρι, Σίλβα, Κολό Τουρέ, Τέβες, Γιαγιά Τουρέ, Ράιτ Φίλιπς (77′ Μπαλοτέλι), Τζέκο (84′ Σαμπαλέτα).

Δείτε το βίντεο με τα εκτεταμένα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{youtube}AzsEGPOKsbQ|480|360|1{/youtube}

Η προετοιμασία των οπαδών και η εκπληκτική ατμόσφαιρα στις εξέδρες, όπως την κατέγραψε ο Super 3:
{youtube}OUNAefJXH5k|640|360|1{/youtube}

Φωτογραφίες από τον αγώνα Άρης – Μάντσεστερ Σίτι 0-0:
{gallery}karaoglanidis/city{/gallery}

To Top