Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ PRESSARIS: Η εξομολόγηση του Ιωαννίδη, ο Άρης και το άρθρο 99! (photos)

 Ο Γιάννης Ιωαννίδης βρέθηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Η επιστροφή του συνδυάστηκε με μια μεγάλη ατζέντα επαφών και υποχρεώσεων. Σε αυτήν αν και έλειπε (τυπικά) ο… Άρης από την «ημερήσια διάταξη», ο «ξανθός» των κίτρινων και του ελληνικού αθλητισμού έδωσε το στίγμα του!

Ο υφυπουργός αθλητισμού ήταν παρών στην ημερίδα με θέμα «Στοίχημα, αθλητισμός, ΜΜΕ» που διοργάνωσαν τα ΙΕΚ Ξυνή, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές. Πολιορκήθηκε από σπουδαστές, δημοσιογράφους, απλό κόσμο, παράγοντες του Άρη (διαβάστε άλλο ρεπορτάζ).

Αφού μίλησε με την γνωστή του γλαφυρότητα για τον αθλητισμό, το στοίχημα, την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, θυμήθηκε πολλές ιστορίες για τον Άρη του χθες, την «Αυτοκρατορία», τον Νίκο Γκάλη, τον οποίο χαρακτήρισε (όχι άδικα) ως τον «μεγαλύτερο αθλητή που πέρασε από την Ελλάδα», τον Άρη του σήμερα.

Το PRESSARIS ήταν εκεί… Μετά το τέλος της ομιλίας του (η οποία πράγματι μαγνήτισε τον κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα της εκδήλωσης), ζητήσαμε ένα σχόλιο από τον Γιάννη Ιωαννίδη σχετικά με τη μάχη της κιτρινόμαυρης επιβίωσης.

Ήταν απόλυτος. «Δήλωση; Καμία δήλωση. Δεν πρέπει να υπάρξουν λόγια αυτήν τη στιγμή». Προσπαθήσαμε να τον… τσιγκλίσουμε, αλλά ο «ξανθός» ήταν ξεκάθαρος: «Άμα μιλήσω τώρα ίσως κάνω κακό. Ξέρω πότε θα τα πω. Αγαπάω τον Άρη, όσο λίγοι και είμαι πραγματικά λυπημένος με όσα συμβαίνουν. Λόγια άλλα από μένα δεν θα πάρετε». Το σεβαστήκαμε. Κυρίως σεβαστήκαμε τη δύσκολη προσπάθεια του Άρη, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει ο Ιωαννίδης στα κοινά της χώρας.

Μόνο που ο Ιωαννίδης, όταν μιλάει για τον Άρη δεν κρύβει την αγάπη του και παθιάζεται. Οι σπουδαστές των ΙΕΚ σχημάτισαν ένα μεγάλο «πηγαδάκι» γύρω του. Τον πολιόρκησαν με ερωτήσεις. Είχε πάντα στο πρόσωπό του ένα πλατύ χαμόγελο ηρεμίας και αισιοδοξίας, όταν μιλούσε για τον Άρη.

Ήταν κατηγορηματικός σε ότι τον ρωτούσαν:

«Εύχομαι το καλύτερο, αλλά θα κάνω προσωπικά τα πάντα για να επιβιώσει ο Άρης. Υπήρξαν και πιο δύσκολες στιγμές και εποχές για τον σύλλογο».

Όταν σχολίασαν ότι «δεν μπορεί με υπουργό αθλητισμού τον Ιωαννίδη, να έχει περιπέτειες ο Άρης…», χαμογέλασε και είπε: «Ας έχουμε πίστη και θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα δεν θέλω το όνομά μου να συνδυαστεί με άσχημα πράγματα».

Ο Ιωαννίδης αποχώρησε αρκετή ώρα μετά το τέλος της ημερίδας. Στο μυαλό του είχε πολλά, στην ατζέντα του, ουκ ολίγα. Σίγουρα, είχε ένα μεγάλο μέρος για τον Άρη…

To Top