Αποκλείστηκε η Σάκκαρη ένα βήμα πριν τον τελικό της Ρώμης

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο της Καρολίνα Πλίσκοβα στη Ρώμη και να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Η 27χρονη Τσέχα, Νο.7 στον κόσμο, πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4 σε 88 λεπτά και θα μονομαχήσει με την Τζο Κόντα αύριο στον τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης. Η φορμαρισμένη Βρετανίδα έβαλε φρένο στην Ολλανδέζα Κίκι Μπέρτενς, την οποία απέκλεισε με 5-7, 7-5, 6-2.

Η Μαρία (Νο.39) είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε με 2-4 και βρέθηκε έναν πόντο μακριά από το 2-5.

Η Πλίσκοβα, ωστόσο, έσβησε το μπρέικ πόιντ και με μεγάλη αντεπίθεση κατάφερε να πάρει τέσσερα γκέιμ στη σειρά και να βάλει βάσεις για την πρόκριση.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά κλειστό, με την Τσέχα να αναγκάζει τη Μαρία με το παιχνίδι της να αναζητεί το… κάτι παραπάνω, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει αρκετά λάθη.

Οι δύο τενίστριες, πάντως, πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4, αλλά η Πλίσκοβα πήρε στη συνέχεια δύο σερί γκέιμ και καθάρισε τον αγώνα. Εν ολίγοις, η Σάκκαρη «λύγισε» στους κρίσιμους πόντους του αγώνα.

Η ήττα από την Πλίσκοβα, βέβαια, δεν «σβήνει» την σούπερ πορεία της στη Ρώμη, όπου πέτυχε συνολικά έξι νίκες και, μάλιστα, κόντρα σε μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις.

Δεν μπόρεσε να προκριθεί για πρώτη φορά σε τελικό τουρνουά της κατηγορίας Premier 5, ωστόσο θα κάνει άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, ισοφαρίζοντας το career high της (Νο.29).

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα βρίσκεται μεταξύ των seeded του Roland Garros (26/5) και αυτό σημαίνει καλή κλήρωση στους πρώτους γύρους της διοργάνωσης.

Έτσι κι αλλιώς περιμένουμε να «λάμψει» στο Παρίσι, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο χώμα.

Στους τελευταίους 13 αγώνες της το ρεκόρ της είναι 11-2, έχοντας κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στο Ραμπάτ!

To Top