«Παραδόθηκε» στον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ραφαέλ Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την πορεία του στο ιταλικό οπεν να σταματάει στα ημιτελικά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του και συνεχώς ανεβαίνει, ηττήθηκε 2-0 σετ (6-3, 6-4) από τον Ισπανό, ο οποίος έβαλε τον καλύτερό του εαυτό στο χωμάτινο κορτ και δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση.

Ο «βασιλιάς του χώματος» πέρασε για ενδέκατη φορά στην καριέρα του στον τελικό της Ρώμης – μάλιστα χωρίς να έχει χάσει ούτε σετ- και θα διεκδικήσει το ένατο τρόπαιό του κόντρα στον νικητή του ματς Τζόκοβιτς-Σβάρτμαν, που θα αναμετρηθούν μετά τις 21:00.

Ο Ισπανός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έκανε το μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί εύκολα με 3-0. Από κει και πέρα, τόσο ο Ναδάλ, όσο και ο Τσιτσιπάς κράτησαν τα σερβίς τους μετά από φοβερές μάχες και έφτασαν στο 6-3 που έδωσε στον Ισπανό το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ έκανε το μπρέικ στο 2-1 και πήρε με άνεση το τέταρτο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 και 4-3, όμως ο Ισπανός πήρε «αέρα» το όγδοο (5-3). Ο Έλληνας τενίστας κυνήγησε μέχρι τέλους το παιχνίδι μειώνοντας σε 5-4, όμως δεν κατάφερε να κάνει το μπρέικ στον Ναδάλ, που έκανε το 2-0 σετ με 6-4.

To Top