Αποκλείστηκε ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος πάλεψε για το θαύμα αλλά δεν τα κατάφερε. Μπορεί να πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη, επικρατώντας της Άλκμααρ 0-2, στην  Ολλανδία όμως έχασε φοβερές ευκαιρίες στα τελευταία 30 λεπτά για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. 

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πέτυχε δύο γκολ με τον Παπαδόπουλο (53’) και Καραγκούνη (74’), έχασε πέναλτι με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, είχε δοκάρι με τον Ναπολεόνι και είχε φοβερές ευκαιρίες με τον Ιγκλέσιας αλλά όλα αυτά δεν αρκούσαν.

Πλέον, ο Ατρόμητος θα κινηθεί νομικά για την πρόκριση αφού κατέθεσε ένσταση αφού όπως υποστηρίζει η ομάδα του Περιστερίου υπάρχει υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας για τα μέτρα ασφαλείας σε ό,τι έχει να κάνει με την διακοπή της αναμέτρησης χθες.

Το ματς συνεχίστηκε σήμερα μετά τη χθεσινή διακοπή λόγω φωτιάς στο γήπεδο της ολλανδικής ομάδας με τον Γιώργο Παράσχο να βάζει τον Πίτου Γκαρσία αντί για τον Δημούτσο στη μεσαία γραμμή. Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που από την αρχή έκανε παιχνίδι και πίεσε τρομερά τους γηπεδούχους.  Στο 74′ η άμυνα τους αδράνησε και οι Περιστεριώτες το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο! Ο Ούμπιντες σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα και έφτασε στον Καραγκούνη, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα.

Πλέον, το όνειρο ήταν πιο κοντά. Στο 80′, μετά από νέα εξαιρετική ενέργεια του Ούμπιντες ο Ναπολεόνι βγήκε από τα δεξιά και «έκοψε» την μπάλα στον επερχόμενο Ιγκλέσιας, ο οποίος αστόχησε από πολύ καλή θέση! Στο 82′ ο Γιαννούλης βρήκε τον Παπαδόπουλο στην περιοχή, ο οποίος έστειλε με αδύναμη κεφαλιά την μπάλα στην αγκαλιά του Εστεμπάν. Στο επόμενο λεπτό, ο Ούμπιντες είχε μια ακόμα φανταστική μπαλιά, βρίσκοντας τον Ιγκλέσιας στην «καρδιά» της περιοχής, αλλά ο Αργεντινός από τα δύο μέτρα αστόχησε! Στο 83′ ο Παράσχος τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας τον Μπρίτο στη θέση του Ταυλαρίδη, γυρνώντας το σχήμα σε 3-5-2. Στο 85′ από κόρνερ του Ούμπιντες ο Φυτανίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αλβαράδο του αρνήθηκε το γκολ, ενώ στο 86′ ο Ναπολεόνι μόνος του από τα δεξιά της μικρής περιοχής με έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Η προσπάθεια δυστυχώς δεν απέδωσε, με την AZ να προκρίνεται στους ομίλους…

Άλκμααρ (Φερμπέικ): Αλβαράδο, Γιόχανσον, Φιρχέφερ, Γκούντμουντσον, Γκούντελι, Ελμ, Α. Γιόχανσον (54’ Μπέργκχαους), Μπέερενς, Γκουβελέου, Βάουτενς. * είχε αποβληθεί ο Χένρικσεν στο 2ο λεπτό του ματς (στον πάγκο οι Ντε Βίντερ, Χόρτερ, Ρέινερ, Όβερτουμ, Μάρτενς, Ορτίς).

Ατρόμητος (Παράσχος): Τζενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Γιαννούλης), Ταυλαρίδης (83’ Μπρίτο), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (59’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Καραγκούνης, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (στον πάγκο οι Σηφάκης, Νάστος, Καλλέργης, Καραμάνος).

To Top