«Περισσότερα από 200 παιδιά στις ακαδημίες βόλεϊ του Άρη»!

O υπεύθυνος των ακαδημιών του τμήματος βόλεϊ του Άρη, Άρης Σαρηγιαννίδης μίλησε για την πρώτη συνάντηση που θα γίνει το σαββατοκύριακο, για τον αριθμό των τμημάτων, για τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν και για το αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα.

 Αναλυτικά όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο στα τμήματα υποδομής του Άρη: «Ξεκινάμε το σαββατοκύριακο με την πρώτη συνάντηση, την πρώτη γνωριμία με τα αγόρια και τα κορίτσια που θα έρθουν στις ακαδημίες. Θα χωριστούν σε τμήματα και θα ξεκινήσουμε το επόμενο σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να μπουν οι ομάδες όπως πρέπει».

 

Για τον αριθμό των τμημάτων υποδομής που υπάρχουν στην ομάδα, είπε: «Μιλάμε για δέκα τμήματα ακαδημιών που αναλαμβάνουν τρεις προπονητές που μοιράζονται τα τμήματα αυτά και υπάρχουν τρεις προπονήσεις κάθε εβδομάδα όσον αφορά τα μικρά τμήματα. Οι ηλικίες ξεκινούν από 2007, 2006 και φτάνουν μέχρι το 2001 όσον αφορά τα τμήματα των ακαδημιών».

 

Για τον αριθμό των παιδι0ών που θα βρίσκονται, ανέφερε: «Πάνω από 200 παιδιά έχουμε και πιστεύουμε ότι φέτος θα έχουμε μια αύξηση γιατί γίνεται πολύ καλή δουλειά. Η δουλειά που κάνουμε είναι γνωστή από τις επιτυχίες που έχουμε και δεν έχουμε κανένα θέμα όσον αφορά τους γονείς. Σε κάθε τμήμα θα είναι 18-20 παιδιά».

 

Για την πορεία των ακαδημιών βόλεϊ και τις επιτυχίες που έχουν γίνει, τόνισε: «Πέρυσι, στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ που αγωνιζόταν στην Α2, έπαιζαν παίκτριες που οι περισσότερες προέρχονταν από τις ακαδημίες. Ξεκίνησαν από 8-9 χρονών και έφτασαν να απαρτίζουν τη γυναικεία ομάδα. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Υπήρχαν και διακρίσεις για τις κορασίδες και παγκορασίδες και τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Όλα αυτά πέρυσι, υπάρχουν επιτυχίες και παλαιότερα».

 

Για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με οτιδήποτε, σημείωσε: «Όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επειδή έχουμε το ίδιο γήπεδο με το μπάσκετ, καθόμαστε και βγάζουμε το ίδιο πρόγραμμα, έτσι ώστε να ξέρουν τα παιδιά να κανονίσουν τα Αγγλικά τους ή άλλες δραστηριότητες. Υπάρχει θέρμανση στο γήπεδο, σε αντίθεση με άλλα γήπεδα. Εμείς δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Και μπάλες υπάρχουν και φιλέ, τα πάντα».

 

Για το πώς προωθούνται τα παιδιά στην αντρική ή τη γυναικεία ομάδα και για το αν φέτος θα στελεχώσει κάποιο παιδί από τα τμήματα υποδομής την αντρική ομάδα, υπογράμμισε: «Το μεγαλύτερο τμήμα πριν τους άντρες είναι το εφηβικό. Υπάρχουν παιδιά που ήταν στις υποδομές και στελεχώνουν την αντρική και τη γυναικεία ομάδα. Μαζί με την αντρική ομάδα, φέτος θα πάει ένας παίκτης 15 χρονών, 1,90».

 

Για τη δομή των πρωταθλημάτων αυτών των ηλικιών, είπε: «Διοργανώνονται τουρνουά σε όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν πιο νωρίς φέτος, γύρω στις 5-12 Οκτωβρίου. Εκτός από τις παγκορασίδες και τους παμπαίδες, που ξεκινούν πιο αργά. Είναι ένα κομμάτι πανελληνίου πρωταθλήματος».

 

Για τις εγγραφές και το πώς γίνονται, ανέφερε: «Οι εγγραφές γίνονται στο κλειστό «Ανέστης Πεταλίδης» και θα βρίσκομαι εκεί εγώ ή οι προπονητές και θα καλωσορίσουμε τους γονείς. Εκεί τους ενημερώνουμε για τα πάντα».

 

Για το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στους γονείς, τόνισε: «Θέλω να στείλω στους γονείς το μήνυμα ότι με το που θα έρθουν εδώ, θα καταλάβουν πώς ακριβώς οργανωνόμαστε για να μπουν τα παιδιά στον αθλητισμό και μετέπειτα στον πρωταθλητισμό. Εκεί βέβαια τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι γονείς εδώ και κάποια χρόνια μας εμπιστεύονται».

To Top