«Αποκλεισμένοι» στην Ισπανία ο Κατσικάρης και οι λοιποί Έλληνες!

Η διακοπή των υποχρεώσεων της ACB μέχρι τις 24 Απριλίου και η υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών στην περίπτωση οποιουδήποτε ταξιδιού, αναγκάζουν τους Έλληνες της Ισπανίας να παραμένουν κατ’ οίκον και να βιώνουν πλέον πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον στρατό να κάνει έλεγχο σε όποιον εξέρχεται από το σπίτι του.

Αντιμέτωποι με τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί παγκοσμίως κατά της επέκτασης του κορονοϊού, βρίσκονται οι Ισπανοί πολίτες και κατ’ επέκταση οι οικογένειες του Φώτη Κατσικάρη και των λοιπών Ελλήνων παικτών (Μπουρούσης, Βασιλειάδης και Λαρεντζάκης) που αγωνίζονται στην χώρα της Ιβηρικής.

Ως γνωστόν, από την περασμένη Πέμπτη (12/03), η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος κήρυξε πλήρη αποχή από προπονήσεις και ανέβαλε τους αγώνες μέχρι και τις 24 Απριλίου, με αποτέλεσμα πλέον όλοι οι παίκτες και οι προπονητές των ομάδων να κάθονται σπίτι. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συμμετείχαν στην σχετική καμπάνια του “#YoMeQuedoEnCasa” (η ισπανική έκδοση του “#menoumespiti”), σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους συμπατριώτες τους στις πρωτόγνωρες αυτές στιγμές που περνούν.

Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δυσκολότερα για όλους, καθώς πλέον είναι πολύ συχνές οι στρατιωτικές περιπολίες στις κατοικημένες περιοχές. Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού υποβάλλουν σε έλεγχο όποιους πολίτες βλέπουν να κυκλοφορούν στους δρόμους και με αυστηρές συστάσεις τους στέλνουν σπίτι, αν δεν «αποδείξουν» ότι πηγαίνουν στο φαρμακείο ή στο super-market.

Κοινώς, με μεγάλη δυσκολία βγάζει κανείς τα σκουπίδια ή πηγαίνει στην τράπεζα να βγάλει μετρητά από το ATM, ενώ απαγορεύονται και οι περίπατοι για το απαραίτητο ξεμούδιασμα. Στην περίπτωση των Ελλήνων της ACB, προστίθεται και ένα επιπλέον πρόβλημα που τους αναγκάζει να παραμείνουν στην Ισπανία μέχρι την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και αυτό έχει να κάνει με την υποχρεωτική καραντίνα στην οποία θα μπουν (για 14 μέρες), αν επιλέξουν να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα, κάτι που θα ισχύσει και για την περίπτωση που μετά ένα εύλογο διάστημα, θελήσουν να επιστρέψουν.
To Top