ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το μπάτζετ της επόμενης σεζόν και η βασική προϋπόθεση στον Άρη

Τον μεγαλύτερο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο θα δομήσει το ρόστερ του για την επόμενη σεζόν θα παίξει σαφέστατα το οικονομικό.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Από πλευράς διοίκησης Άρη έχει παρθεί η απόφαση το μπάτζετ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό, συγκριτικά με αυτό που υπήρχε φέτος και το οποίο δεν εξυπηρετήθηκε από τα έσοδα της ομάδας.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Θοδωρής Καρυπίδης είχε αποφασίσει την οικονομική υπέρβαση και ανέβασε το μπάτζετ του Άρη κοντά στα 5.500.000 ευρώ, όμως αποδείχθηκε πως αυτό δεν ισοσκελίστηκε με τα κέρδη της ομάδας (χορηγίες, εισιτήρια, τηλεοπτικό κτλ).

Έτσι, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση να υπάρξει σε πρώτη φάση μία μείωση, καθώς βασική προϋπόθεση για τον Καρυπίδη είναι η βιωσιμότητα του συλλόγου και η αποφυγή δημιουργίας χρεών.

Ειδικά αυτή την περίοδο η… χασούρα, όχι μόνο για τον Άρη αλλά για πολλές ομάδες, είναι μεγάλη εξαιτίας του κορωνοϊού, που οδήγησε σε διακοπή του πρωταθλήματος.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ακόμα κι έτσι οι “κιτρινόμαυροι” θα αναζητήσουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για να ενισχύσουν το ρόστερ τους προκειμένου να μην αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας και τους στόχους της.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που κοιτούν πλέον προς ποδοσφαιριστές που το καλοκαίρι θα είναι ελεύθεροι από τις ομάδες τους για την στελέχωση του ρόστερ…

Συν τις άλλοις υπάρχει και το θέμα της FIFA. Εφόσον επέλθει η δικαίωση του Άρη, είτε μέσω αυτής, είτε ακόμα μέσω του CAS, τότε θα αποκτήσει αυτομάτως η διοίκηση με ελευθερία στις κινήσεις της και μία παραπάνω άνεση στο οικονομικό σκέλος.

 

To Top