Απολογείται σήμερα ο 18χρονος για την επίθεση με φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικού – Ο ρόλος του 26χρονου μάνατζερ τράπερ

Στην ανακρίτρια Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στις 11.00 το πρωί ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

Εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του
Θετικά είναι επίσης τα αποτελέσματα από το τεστ για πυρίτιδα στα δάχτυλα του 18χρονου που παραδέχθηκε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον άτυχο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη. Το αποτέλεσμα του τεστ επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε φωτοβολίδα. Ωστόσο, αυτό που μένει είναι αν εντοπιστεί πυρίτιδα και στον 26χρονο μάνατζερ τράπερ. Κατά την προσαγωγή του οι αστυνομικοί του πήραν τα ρούχα που φέρεται να φορούσε όταν έφερε τα πανό όπως εκείνος υποστήριξε στο γήπεδο. Η ανίχνευσή της θα αποτελέσει στοιχείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι το ίδιο άτομο που έχει εξοπλίσει την ομάδα κρούσης, με ναυτικές φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ.

Ο ρόλος του 26χρονου μάνατζερ τράπερ
Οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το πάζλ των κινήσεων των χούλιγκαν το βράδυ της Πέμπτης, αφού πλέον έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις- κλειδιά ατόμων που ήταν παρόντες στα επεισόδια, μεταξύ αυτών και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, που ήταν το πρώτο πρόσωπο το οποίο ενημέρωσε ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού, όπως παραδέχτηκε στην Τρίτη του κατάθεση ενώπιον των Αρχών.

Από τις καταθέσεις του 26χρονου οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε ορισμένα συμπεράσματα ενώ παράλληλα προσπαθούν να δώσουν και απαντήσεις σε κομβικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, οι Αρχές, ερευνούν πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του 26χρονου στα επεισόδια ακόμα και στον εξοπλισμό των οπαδών.

Επιπλέον, από τις καταθέσεις του 26χρονου προκύπτει ασάφεια ως προ το άλλοθι που δίνει όσον αφορά τις ώρες, λέγοντας πως βρισκόταν σε μια καφετέρια μετά τη φυγή του από το γήπεδο και δεν ήξερε τίποτα για τα επεισόδια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο 26χρονος εμφανίζεται σε άλλες 4 δικογραφίες καθώς είναι σεσημασμένος για περιπτώσεις αθλητικής βίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top