Απορρίφθηκε η έφεση της Οσασούνα από την UEFA, μένει εκτός Conference αν δεν δικαιωθεί στο CAS!

Η Οσασούνα δεν δικαιώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της UEFA, κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός Conference League, αν δεν δικαιωθεί στο CAS, όπου σκοπεύει να προσφύγει!

Μία καταπληκτική σεζόν εξελίσσεται… εφιαλτικά για την Οσασούνα!
Η ομάδα από την Παμπλόνα υπέστη το πρώτο σοκ περίπου 10 μέρες πριν, όταν η UEFA πρότεινε τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (και δη το Conference League). Ο λόγος ήταν η εμπλοκή της ομάδας σε στημένα παιχνίδια στη La Liga προ δεκαετίας, παρά το ότι οι εμπλεκόμενοι διοικούντες και ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει. Διότι η απόφαση για τις εν λόγω υποθέσεις έγινε πρόσφατα γνωστή από τα ισπανικά δικαστήρια.

Η Οσασούνα αμέσως έκανε έφεση όσον αφορά τη συγκεκριμένη απόφαση, η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA όμως δεν τη δικαίωσε, κάτι που σημαίνει πως για την ώρα η ποινή συνεχίζει να υφίσταται. Πλέον, η ισπανική ομάδα αναμένεται να προσφύγει στο CAS, κίνηση που αποτελεί την τελευταία της ευκαιρία να ανατρέψει την τιμωρία της.
«Η Οσασούνα δεν συμμερίζεται καθόλου τα κριτήρια της UEFA ή τη διερεύνηση της υπόθεσης και λυπάται για το λάθος μήνυμα που στέλνει η UEFA στον κόσμο του ποδοσφαίρου τιμωρώντας όσους καταγγέλλουν τη διαφθορά και τη διώκουν στα δικαστήρια. Τέλος, η Οσασούνα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της για να αντισταθεί στην UEFA και να θέσει τέλος σε αυτό που θεωρεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων της», αναφέρει η ανακοίνωση της Οσασούνα για την απόφαση της UEFA.
Εφόσον η τιμωρία παραμείνει και η Οσασούνα δεν καταφέρει να αγωνιστεί στην Ευρώπη, τότε τη θέση της θα πάρει η Μπιλμπάο, η οποία τερμάτισε 8η στη La Liga.

To Top