Αποφάσισαν να “ξυπνήσουν” τον Σουμάχερ!

Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνικό κόμμα από τις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, μετά το σοβαρό ατύχημα στο σκι.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της γαλλικής L’ Equipe, ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει τοποθετηθεί στη φάση της βαθμιαίας αφύπνισης. Πρόκειται για μια αργή βαθμιαία φάση ανάκαμψης στη ζωή.

Ο Σουμάχερ δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά κατά τη διαδικασία εξόδου από το κόμμα που άρχισε αυτή την εβδομάδα. Οι νευροχειρούργοι της Γκρενόμπλ εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και προσεκτικοί ωστόσο εμφανίζονται αισιόδοξοι με τις ευχάριστες εξελίξεις.

Από όταν συνέβη το ατύχημα του Γερμανού πιλότου, τα ερωτήματα ήταν πολλά και οι πληροφορίες περιορίζονταν στην αρχικά “σταθερή και κρίσιμη” και μετά “σταθερή” κατάσταση του. Μπορούμε να θεωρήσουμε λοιπόν ότι η ενδοκρανιακή πίεση του ήταν αρκετά σταθερή ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αφύπνισης.

Η ικανότητα των αντίδρασεων.

Ο πρώην επικεφαλής της νευρολογίας στο γαλλικό νοσκομείο Φος, Ζαν-Λουκ Τρουέγ ήταν ο συνεντευξιαζόμενος της Equipe για σήμερα (29/1).

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τρουέγ, οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κόμμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα για το επόμενο βήμα της αφύπνισης.

Και ενώ η καταστολή του οργανισμού μειώνεται, το σημαντικότερο στάδιο της φάσης είναι οι πρώτες βασικές αντιδράσεις του ασθενούς στις εντολές “άνοιξε τα μάτια”, “κλείσε τα μάτια”, “άνοιξε το στόμα”, “κούνησε το χέρι σου”. Αυτές οι ικανότητες φαίνεται να έχουν εκδηλωθεί από τον Σουμάχερ.

Εντούτοις, παρά τις θετικές ενδείξεις, ο Σουμάχερ δεν έχει ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση. Όπως δήλωσε ο Τρουέγ, “οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης μετά τον λήθαργο”. Ως προς την πλήρη ανάκτηση ο γιατρός εμφανίζεται επιφυλακτικός “Είναι αδύνατον να κάνουμε προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του κεφαλιού”.

Πηγή: sport24.gr

To Top