ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αποφασίζει για Φίνκε μετά τον Κολοσσό ο Άρης – Κριτήριο η διαθεσιμότητα των Αμερικανών σέντερ

Το επόμενο δεκαήμερο ολοκληρώνεται το μηνιαίο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει Άρης και Μάικλ Φίνκε βάσει της ανακοίνωσης που είχε δημοσιοποιηθεί από την κιτρινόμαυρη ΚΑΕ στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Άρης είχε προβεί στην κίνηση ενίσχυσης με τον Φίνκε καθώς ήθελε να έχει έναν έτοιμο παίκτη για τη γραμμή των ψηλών και οι συνθήκες εκείνη την περίοδο (με την πρόωρη λύση της συνεργασίας του παίκτη με τον Ηρακλή) ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές.

Ειδικά από την στιγμή που ο Γιάννης Καστρίτης και οι άνθρωποι του Άρη δεν είχαν -και δεν έχουν- καταφέρει να κλείσουν τον σέντερ που χρειάζεται η ομάδα, θεωρήθηκε προτιμότερη μια συμφωνία μηνιαίας διάρκειας με τον 25χρονο Αμερικανό πάουερ φόργουορντ.

Ο Άρης διατηρεί το δικαίωμα (option) ανανέωσης του συμβολαίου του παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο δεν έχει παρθεί ακόμα η τελική απόφαση. Το σίγουρο είναι πως ο Φίνκε θα αγωνιστεί κόντρα στον Κολοσσό κι έπειτα οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» θα πρέπει να συζητήσουν για το αν θα παραμείνει στο ρόστερ.

Και αυτό έχει να κάνει στην παρούσα φάση, όχι τόσο με τις ικανότητες ή την προσφορά του αθλητή στην ομάδα, αλλά με το αν οι άνθρωποι του Άρη έχουν βρει τις κατάλληλες οικονομικές και αγωνιστικές συνθήκες για τον «εκλεκτό» στη θέση «5». Κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί, αν και ο 39χρονος κόουτς έχει ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις Αμερικανών σέντερ που θεωρεί πως ταιριάζουν ιδανικά στο σχήμα της ομάδας.

To Top