Αποφόρτιση μετά από 51 μέρες και έντεκα αγώνες…

Η νίκη σε ένα φιλικό παιχνίδι μπορεί να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αυτή, όμως, με σκορ 2-0 κόντρα στον Απόλλωνα, μέσα στην Καλαμαριά, για τον Άρη όμως είχε σημαντική ηθική και ψυχολογική αξία, μια και ήρθε μετά από μεγάλο διάστημα, όπως επισήμανε και ο Σάκης Τσιώλης.

Οι κίτρινοι είχαν νικήσει για τελευταία φορά στις 31 Ιουλίου στο φιλικό που δόθηκε στο Ζέεφελντ, όταν και επικράτησαν με 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα στις 51 μέρες που ακολούθησαν ο Άρης έδωσε ένδεκα αγώνες: εννιά φιλικά και δυο επίσημα, χωρίς σε αυτά να γευθεί τη χαρά της νίκης. Στα φιλικά δεν έχει… βαθμούς. Συσσωρεύεται ψυχολογική φόρτιση…

Στη συνέχεια ο Άρης έπαιξε με Αλ Χαλίλ (2-3), Παραλίμνι (0-1) Πενιαριόλ (1-2), Λάτσιο (0-2), Κάλιαρι (1-1), Πιερικό (0-0), Κέρκυρα (1-1),Δόξα Δράμας (1-1), Αναγέννηση Επανομής (1-2) σε φιλικό επίπεδο, ενώ σε επίσημη έπαιξε με ΠΑΣ Γιάννινα (0-0), Ατρόμητο (0-1).

Η ανάγκη μιας νίκης για να αποφορτιστεί η ψυχολογική πίεση ήταν επιτακτική κάτι που τόνισε και πριν τον αγώνα ο Σάκης Τσιώλης στους παίκτες τονίζοντας ότι: «Από δω και πέρα, θέλω μόνο νίκες, όχι ισοπαλίες, νίκες ακόμη και στα φιλικά…».

To Top