Φεύγει το καλοκαίρι ο Κούγιας!

Σε λίγους μήνες μπαίνουν οριστικά τίτλοι τέλους στη… σχέση της Παναχαϊκής με τον Αλέξη Κούγια, όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως το καλοκαίρι φεύγει οριστικά απ’ την ομάδα, όμως, θα συνεχίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απ’ την άλλη, ο γνωστός ποινικολόγος δεν έκανε σαφές το τι θα κάνει στο υπόλοιπο της σεζόν με τους «ροσονέρι» και το αν θα τους αποσύρει από το πρωτάθλημα της Football League, όπως είχε γνωστοποιήσει πριν λίγες.

Αναλυτικά, τα όσα είπε: «Η παρουσία μου στην Πάτρα συνδυάστηκε με την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Σ’ αυτά τα χρόνια κατέρρευσαν οι ΑΕΚ, Ηρακλής κτλ. Παρέλαβα μία ομάδα με τόσα χρέη. Ήρθαν παίκτες τύπου Μακόρ, Ράντα, Λουτσιάνο, Φούφουλα. Περίμενα να μου πουν ένα μπράβο για ένα πρωτάθλημα που πήραμε με κόντρα διαιτησίες και ένα αισχρό κατεστημένο, το οποίο στο τέλος της χρονιάς δεν μας έδωσαν ένα κύπελλο. Η ΕΠΣ Αχαΐας δεν μας τίμησε τότε.

Μετά μας κατηγόρησαν για μια δωροδοκία. Μια ομάδα, η Χερσόνησος, που δεν είχε εγγυητική. Ήμασταν μόνοι μας απέναντι σε όλους τότε.

Λίγες μέρες πριν πάρουμε το πρωτάθλημα είχε γίνει διαμαρτυρία στην Πάτρα. Με επικεφαλής τον μεγάλο επιχειρηματία της Πάτρας κ. Ράπτη και κ. Αθανασόπουλο.

Την επόμενη χρονιά η Παναχαϊκή για μένα και όλους τους φιλάθλους κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα. Έχοντας τον Αμπάρκιολη και τον Κάμπαξη. Τότε δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς από τους φορείς της πόλης.

Την επόμενη χρονιά φέραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε να πάρουμε από παίκτες. Η Παναχαϊκή έκανε γήπεδο στο Βουπράσιο, στην Λακκόπετρα. Και τα ματς τα δίναμε στο Αίγιο και την Αχαγιά. Λίγο έλειψε να παίξουμε στο Αγρίνιο. Όλα αυτά για ένα χρέος 12.000 ευρώ.

Η φετινή χρονιά, η τρίτη, είπαν όλοι ότι ο Κούγας φταίει. Φέραμε τον καλύτερο προπονητή και καλούς παίκτες. Όμως η ομάδα ήταν τραγική στο γήπεδο. Δυστυχώς όλοι έγραφαν ότι θα υποβιβαστούμε. Το θηρίο όμως ξύπνησε και ήρθε ένας προπονητής που έχει προσωπικό αυτοσεβασμό, μαζί με τον κ. Κόλτζο, βοήθησε ο Κώστας Γερόλυμος, ο Παπαθωμάς. Να ευχαριστήσω τον διευθυντή τον κ. Μητρόπουλο. Ξαναγίναμε οικογένεια πάλι.

Ήρθε ο Φούφουλας να μαζέψει τα παιδιά. Κάναμε μια καταπληκτική ομάδα. Και άρχισε ο τρόμος. Ένα πέναλτι έχουμε πάρει στα 5 τελευταία χρόνια.

Εγώ δεν θα είμαι εδώ στο τέλος της σεζόν. Όταν λέω κάτι το κάνω. Σκέφτομαι τους παίκτες που έχουν υπογράψει για 2-3 χρόνια. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Μόνο με 4-5 άτομα στην Πάτρα.

Μια καταπληκτική ομάδα, με καταπληκτικούς παίκτες με περιβάλλον κάθε Κυριακή κατακρεουργείται. Ούτε μια ανακοίνωση συμπαραστάσεως»;

Για την απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα: «Η απόφαση να αποσύρουμε την ομάδα για μένα είναι ζημιά 100.000 ευρώ. Τα έσοδα της Παναχαϊκής είναι 250.000 ευρώ. Αυτοί οι πολιτικοί που κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς δεν κοιτάνε τον Κοντογουλίδη στα μάτια όταν πρέπει να τον πληρώσεις, ούτε το ΙΚΑ και την Εφορία. Αν δεν πληρώσεις την άλλη ώρα καταρρέουν τα πάντα.

Για μένα το να αποσυρθεί η ομάδα είναι σωτηρία. Αλλά σαν Παναχαϊκή σαν ιδέα είναι καταστροφή. Θα παίζει στην ίδια κατηγορία με τον Ατρόμητο Αχαΐας. Θα πρέπει να μείνει, όμως, σε ένα δύσκολο νομικό καθεστώς. Το δίλλημα είναι μεγάλο.

Τι επιπτώσεις πρώτα θα έχουν οι παίκτες, που έχουν κάνει συμβάσεις και δεύτερον οι προπονητές και οι εργαζόμενοι. Ακολούθως το ηθικό της πόλης.

Δεν ζητήσαμε να οριστεί το ματς του Σαββάτου με τον Φωκικό. Το έκανε από μόνη της η ΕΠΑΕ. Δεν ζητήσαμε εμείς αλλαγή ώρας. Η Αστυνομική διεύθυνση το έκανε λόγω καρναβαλιού. Δεν έχουμε κάνει τίποτα.

Με εκλιπαρεί ο κ. Καλογιάννης να μην αποσύρουμε την ομάδα. Το ενδιαφέρον είναι για όλους αν διαλυθεί ή, αν συνεχίσουμε. Δεν έχω πάρει την απόφασή μου. Με περιμένουν στην γωνιά άτομα. Με έχουν κλονίσει. Θέλω να μιλήσω με τα παιδιά μου, τους ποδοσφαιριστές».

Για την απόφαση του να φύγει από την ΠΑΕ: «Εγώ θα φύγω το καλοκαίρι σε κάθε περίπτωση. Με πολιορκούν πολλές μεγάλες ΠΑΕ.

Θέλω να μείνω εδώ αλλά δεν θα μείνω. Για μένα το κεφάλαιο Παναχαϊκή έκλεισε ότι και να γίνει. Αν μείνει η ομάδα, θα μείνει για την πόλη και τους φιλάθλους της. Τα χρέη στην εφορία και το ΙΚΑ είναι 310.000 ευρώ θα τα πληρώσω εγώ.

Είναι χυδαία η σκέψη να αφήσω ανθρώπους να καταστραφούν. Δεν θα διαλυθεί η Παναχαϊκή. Υπάρχει μια πόλη. Είναι ανοικτή η πρόσκληση μου. Αν δεν βρουν μέχρι το καλοκαίρι, και αν δεν βρεθεί αγοραστής ή, αξιόπιστο πρόσωπο που θα εγγυάται την Παναχαϊκή, τότε θα δούμε. Έχω ένα ελάττωμα. Δεν μπορώ να πουλήσω την ομάδα για να ανέβω.

Τα χρήματα που θα ζητήσω θα είναι ελάχιστα. Να είναι αξιόπιστος να αναλάβει τα χρέη και τις ρυθμίσεις. Αν δεν εμφανιστεί κανείς, τότε θα πω γεια σας και θα ξεκινήσει η ομάδα από το μηδέν.

Είμαι άτυχος εδώ στην Πάτρα γιατί έχω κουραστεί ψυχικά. Δε θα φύγω από το ποδόσφαιρο. Είναι σίγουρο ότι κάποια παιδιά από εδώ θα με ακολουθήσουν. Τότε η ομάδα που θα πάρω θα είναι πολεμικό έργο».

Πηγή: www.sport-fm.gr

To Top