ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόδραση με “τρίποντο” για τον Άρη από την Τρίπολη (0-2)

Τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Άρης που κέρδισε τον Αστέρα στην Τρίπολη με σκορ 0-2 και σκόρερ τους Γκρέι και Εμπακατά.

Οι κιτρινόμαυροι έφυγαν από την Τρίπολη με το διπλό σε ένα παιχνίδι που είχαν χαμένες ευκαιρίες αλλά και δοκάρι με τον Μαντσίνι.

Από τους διακριθέντες της αναμέτρησης ήταν και ο Κουέστα ο οποίος όποτε χρειάστηκε σταμάτησε τη μπάλα, ενώ οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ματέο Γκαρσία με απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΜΑΤΕΟ

Με… έκπληξη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης αφού στο πλευρό του Ντουκουρέ επιλέχθηκε να ξεκινήσει ο Ματέο Γκαρσία. Αναλυτικά ο Κουέστα κάτω απο τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, στα χάφ Ντουκουρέ και Ματέο Γκαρσία. Μπροστά τους ο Μάνου Γκαρθία, στα δεξιά της επίθεσης ο Ιτούρμπε, στα αριστερά ο Μαντσινι και προωθημένος ο Γκρέι.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ

Με προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία ξεκίνησαν το ματς οι δυο ομάδες.  Ο Άρης προσπάθησε με σέντρες να φτάσει στην εστία του Τσιφτσή χωρίς όμως επιτυχία, αφού η ομάδα του Αστέρα ήταν πολύ καλά στημένη και δεν άφηνε περιθώρια στους κιτρινόμαυρους.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΙ

Στο 20ο λεπτό της συνάντησης ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Γκρέι. Ο Μάνου Γκαρθία έγινε κάτοχος της μπάλας και έβγαλε κάθετη στον Μαντσίνι αποδιοργανώνοντας την άμυνα του Αστέρα. Ο τελευταίος έβγαλε σέντρα στον Γκρέι και με ωραίο σουτ έγραψε το 0-1.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 26′ της αναμέτρησης ο Κουέστα απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του Άλβαρες έξω από την περιοχή των κιτρινόμαυρων. Από τη στιγμή εκείνη και έπειτα οι κίτρινοι πήραν και πάλι την κατοχή και τη κυκλοφορία της μπάλας και δεν άφησαν περιθώριο στον Αστέρα να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κουέστα.

Στο 43′ ο Άρης έφτασε μάλιστα πολύ κοντά στο 0-2 με τον Γκρέι μετά από πολύ όμορφη πάσα του Μάνου Γκαρθία, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα αποσόβησε τον κίνδυνο.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τον Άρη με τον Αστέρα να κάνει μια, με τον Τιλίκα να περνάει στη θέση του Γκαρντάφσκι. Στο 48ο λεπτό ο Αντιένθα έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως αρχικά ο Κουέστα και στη συνέχεια ο Εμπακατά δύο φορές πάνω στη γραμμή, απομάκρυναν τη μπάλα και τον κίνδυνο για τους κίτρινους

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ, ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΕΜΠΑΚΑΤΑ

Στο 60 ο Άρης πήρε κεφάλι δύο τερμάτων με σκόρερ τον Εμπακατά. Ο Μάνου Γκαρθία πάσαρε στον Μαντσίνι, ο οποίος με απίθανη ατομική προσπάθεια πέρασε όλους τους αμυντικούς του Αστέρα και σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Ο Εμπακατά πήρε το… ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2 για τους κιτρινόμαυρους.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΚΟΥΛΟΥ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ

Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης ο Νικολά Ενκουλού φόρεσε για πρώτη φορά σε αγώνα τα κιτρινόμαυρα περνώντας στη θέση του Ντουκουρέ ο οποίος αποχώρησε τραυματίας. Στο ίδιο λεπτό ο Απόστολος Τερζής προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές βγάζοντας απο το παιχνίδι τον Ιτούρμπε και τον Μάνου Γκαρθία και βάζοντας τους Πάλμα και Ντιόπ.

ΜΕ 10 Ο ΑΡΗΣ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Στο 76′ της αναμέτρησης ο Ματέο Γκαρσία αντίκρυσε αρχικά την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Καρμόνα. Τελικά, μετά από εξέταση στο VAR έδωσε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Αμέσως μετά ο Τόλης Τερζής πέρασε στο παιχνίδι τον Πίρσμαν, “θυσιάζοντας” τον Αντρέ Γκρέι.

ΓΚΟΛ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΟΦΣΑΙΝΤ Ο ΜΠΑΡΤΟΛΟ

Στο 87 της αναμέτρησης ο Μπαρτόλο νίκησε τον Κουέστα όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ του ακυρώθηκε.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μεταξάς):Τσίφτσης, Καρμόνα, Αλβάρεζ, Βαλβέρδε, Ντομίνγκεζ, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (46′ Τιλίκα), Ριέρα, Μπερτόγλιο (63′ Μπαρτόλο) και Μπαράλες (63′ Μπενίτο)

ΑΡΗΣ (Τερζής):Κουέστα, Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ντουκουρέ (69′ Ενκουλού), Μάνου Γκαρθία (69′ Πάλμα), Μαντσίνι (86′ Οντουμπάζιο), Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (69′ Ντιοπ), Γκρέι (78′ Πίρσμαν).

Διαιτητής: Τσετσίλας

Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Κωνσταντίνου

4ος διαιτητής: Ματσούκας

VAR: Κουτσιαύτης, Ψαρρής

To Top